Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čiastočné uvoľnenia opatrení prinášajú prvé benefity. V Tatranskej Lomnici sa už preveziete na lanovke
Zdielať na

Čiastočné uvoľnenia opatrení prinášajú prvé benefity. V Tatranskej Lomnici sa už preveziete na lanovke

VYSOKÉ TATRY / Tatranské lanovky sú po 50-tich dňoch opäť v prevádzke. Ale všetko prebieha za prísnych hygienických opatrení a vo veľmi obmedzenom režime. A ľudia v Tatranskej Lomnici dostali dnes ráno ešte jeden bonusový zážitok navyše.

Prvými návštevníkmi tunajšich svahov bola návšteva z tatranského lesa. Srnky si tu vychutnávali rannú pohodu a ešte posledné chvíle pokoja. Od dnešného dňa sa turistické strediská postupne vracaju do režimu, ktorý bol predtým, než pandémia predčasne ukončila lyžovačku i zimnú sezónu. "Lyžovať sa už nedá, tak ideme sa aspoň prejsť, hoci je také počasie ale nechce sa nám už sedieť doma už je to veľa," povedal turista z Popradu.

Zatiaľ budú v tatranských strediskách platiť nové pravidlá. Niektorí turisti ich majú celkom poctivo naštudované.
"Do malej kabíny po dvaja, do veľkej po štyria," okomentoval opatrenia obyvateľ Tatranskej Lomnice. Pred vstupom do lanovky vás čakajú  koridory."Koridory sú naozaj dlhé a komfortné tak aby mal každý návštevník  dostatok priestoru a  cítil sa bezpečne," opísal manažér strediska Lukáš Brodanský. 



Každá jedna lanovka bude od dnešného dňa fungovať v špeciálom a obmedzenom režime.
Je to jednoduchá metematika. Všetko sa bude deliť na polovicu. Z pozemnej lanovky sa bežne vozí aj viac ako stovka turistov, teraz ich musi byť o polovicu menej. A všetko sa musí dezinfikovať. "Denne dezinfikujeme vozne kabíniek aj ostatných lanoviek dvakrát raz pred prevádzkou a raz po," dodal manažér.

Dnes v Tatrách od rána intenzívne pršalo, počasie sa po dlhšej pauze nepredviedlo v tom najlepšom svetle. Ale občas je aj takýto lejak výhodou."Chceme isť na skalnaté pleso a dúfame, že tam nikto nebude, lebo prší a chceme sa ešte pozrieť na sneh a užiť si prírodu," povedala turistka z okolia Bratislavy.

Zástupcovia maloobchodov vyslali ďalší signál vláde. Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy