Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitý chirurg, ktorý pri Strečne usmrtil chodca, je už vo väzbe
Zdielať na

Opitý chirurg, ktorý pri Strečne usmrtil chodca, je už vo väzbe

ŽILINA / Pred sudkyňu žilinského Okresného súdu v piatok policajti predviedli 55-ročného Petra. Je obvinený z prečinu usmrtenia a neposkytnutia pomoci. Ide o chirurga Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku, ktorý podľa polície opitý vyčíňal na ceste medzi Žilinou a Martinom.

V utorok podvečer došlo na ceste medzi Žilinou a Martinom v katastri obce Strečno k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol život človeka. "Podľa predbežných informácií mal vodič tmavej Škody Superb z doposiaľ nezistených príčin zachytiť chodca, ktorý na mieste podľahol svojim zraneniam," informovala polícia na svojom profile na sociálnej sieti. 

Vodičom bol skúsený lekár, chirurg Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku. Ten z auta vystúpil evidentne pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky. 

Muž podľa polície po tejto nehode pokračoval vo svojej arogantnej jazde ďalej a spôsobil ešte ďalšie dve havárie. Keď unikal na frekventovanej ceste, prenasledovali ho policajti. Nakoniec ho zastavila hliadka pri dedine Krpeľany a nevyhol sa dychovej skúške.

Vyšetrovateľ navrhol, aby bol Peter stíhaný väzobne a prokurátor s ním súhlasil. Preto 55-ročný muž putoval z policajnej cely pred sudkyňu, ktorá ho poslala do vyšetrovacej väzby. Proti tomuto rozhodnutiu však podal sťažnosť, preto sa týmto prípadom bude ďalej zaoberať krajský súd.

Viac o prípade sa dozviete v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy