Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Beštiálny čin muža, ktorý zabil a zakopal svoju manželku: Za úkladnú vraždu mu hrozí až doživotie
Zdielať na

Beštiálny čin muža, ktorý zabil a zakopal svoju manželku: Za úkladnú vraždu mu hrozí až doživotie

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici sa pracovalo aj v dnešný sviatočný deň. 37-ročný Erik je obvinený z toho, že zavraždil a v lese pri Trebišove zakopal svoju manželku. Za úkladnú vraždu žiada prokurátor väzbu.

Na súde stále platia v súvislosti s pandémiou prísne bezpečnostné pravidlá, aj obvineného Erika v ochrannom odeve priviedla ozbrojená eskorta.

​Polícia ho viní z úkladnej vraždy a vydierania. 37-ročný muž mal podľa doterajšieho vyšetrovania zabiť matku siedmich detí ešte 3. marca. Svoju manželku Erik násilím vtlačil do auta a odviezol z Richnavy. Motívom mali byť manželské nezhody a nevera. Obaja mali nových partnerov.

Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová nebohú mal manžel násilím vtlačiť do svojho auta a odviezť z Richnavy. V obci Kluknava mal odbočiť na lesnú cestu, kde ju mal usmrtiť pripraveným nožom. "Potom telo naložiť do auta a previezť k rybníku v obci Nižný Žipov v Trebišovskom okrese," uviedla Bárdyová.

Následne mal pod hrozbou násilia donútiť ďalšiu osobu zakopať telo nebohej v kríkoch pri ceste do obce Hrčeľ. Policajti telo našli v stredu (29. 4.) pri obhliadke miesta činu aj vďaka výsluchu svedkov. V ten istý deň NAKA Erika aj zadržala.

Pre muža, ktorý sa na polícii ku všetkému priznal, žiada prokurátor väzbu. Pre možné pokračovanie v trestnej činnosti, ovplyvňovanie svedkov ako aj útek. Za úkladnú vraždu mu hrozí vysoký trest, 25 rokov alebo až doživotie. Rozhodnutie na súde padlo po niekoľkých hodinách.

Viac o prípade sa dozviete v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy