Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Návrat na Slovensko stál mladíka pre koronavírus takmer život. Opísal nám svoju cestu domov
Zdielať na

Návrat na Slovensko stál mladíka pre koronavírus takmer život. Opísal nám svoju cestu domov

SLOVENSKO / Návrat na Slovensko pre šíriaci sa nový koronavírus ho takmer stál život. Miroslav viac ako 16 hodín čakal v zime a studenom vetre, kým ho prevezú do karantény v Gabčíkove. Mladík je už v rodnom meste. Po pár dňoch ho z Gabčíkova pustili do domácej karantény. Jeho test na COVID 19 bol negatívny. S Mirom sme sa dnes opäť spojili.

Pre šíriaci sa nový koronavírus sa musel vrátiť z Nemecka, kde pracoval, späť na Slovensko. Cesta domov sa ale zmenila na peklo. Miro pre pozitívnu cestovateľskú anamnézu chcel ísť dobrovoľne do karantény v Gabčíkove, aby neohrozil svoju rodinu.

V Rakúskom Kittsse vystúpil z vlaku. Pešo prešiel až na naše hranice, no nakoniec musel pokračovať ďalej. S piatimi kuframi a batohom na chrbte sa z hraníc dostal cez polia až k diaľničnému odpočívadlu pri Jarovciach. Tam ho našli odpadnutého v tráve zamestnanci pumpy. Tí sa oňho starali až do príchodu záchranárov.

Po 16-tich hodinách strávených v katastrofálnych podmienkach po Miroslava prišli a zaviezli ho do Gabčíkova. "Nosia nám tu trikrát za deň jedlo. Raňajky obed večera, takým štýlom, že zaklopú na dvere, my si to zoberieme a potom im to zas necháme pred dverami v čiernom vreci. Akurát mám parádnu svalovicu z ťahania kufrov. Teraz je dôležité to, aby sme prečkali karanténu a dozvedeli sme sa, ako na tom vôbec sme, či môžme ísť domov za svojimi rodinami," uviedol Miroslav. 

​Mirovi v Gabčíkove neskôr spravili test na COVID 19, ktorý bol našťastie negatívny. Aktuálne je mladík už vo svojom rodnom meste v domáckej karanténe.

Aké ste mali pocity, keď vám oznámili, že ste negatívny?

"Tie pocity boli super, mne sa uľavilo, pretože nemusel som tam byť celé dva týždne. A mohol som isť do svojho rodného kraju a mať na blízku svoju rodinu, ktorá mi pomáha a nosí mi jedlo a nákupy."

Ako to v Gabčíkove vyzerá, dalo sa to tam zvládnuť?

"V tom Gabčíkove to vôbec nie je také hrozné, dá sa to tam v pohode vydržať. Ja som rád aj týmto ľuďom a som povďačný, ako sa k nám správali."

Ako ste išli domov?

"Zabezpečili nám hasičský autobus, kde sme išli siedmi. Zdravotne som na tom v pohode, poctivo dodržujem karanténu a teším sa, keď to už skončí celé."

Celý rozhovor si môžete pozrieť tu:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy