Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hádka pre majetky a drastické vyhrážky: Muž z východu vytiahol na matku nôž a povedal jej, že ju zabije
Zdielať na

Hádka pre majetky a drastické vyhrážky: Muž z východu vytiahol na matku nôž a povedal jej, že ju zabije

LACKOVCE / Pre majetky sa pohádali tak, že 29-ročný syn mal matke pod krk priložiť nôž a vyhrážať sa jej zabitím. Zúfalej žene sa podarilo ujsť k susedke a tá zavolala políciu. Údajný agresor skončil na policajnom oddelení, no ani tam sa neupokojil. Policajtom dal poriadne zabrať.

"Zadriemala som, na to cítim nôž pod krkom, držal mi ho pod krkom. Tie oči keby ste boli videli, nebudete mi veriť. To oči zvieraťa," povedala matka obvineného Mária. K vlastnej mame sa mal takto správať 29-ročný syn, a to priamo v dome, kde rodina žije. Žena pred ním ušla k susedka a tá zalarmovala políciu.

​Podľa slov ženy bol príčinou sporu synov záujem o majetky. "Aké má pozemky, aké má lesy. Doslova do písmena som to zakázala," vyjadrila sa Mária. "Vyhrážky vzbudili dôvodnú obavu o život, zdravie a majetok," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Policajti ho z obydlia vykázali. Zákaz vstupu do obydlia však môžu policajti uložiť maximálne na 10 dní. Počas tejto lehoty sa môže poškodená osoba domáhať ďalšej ochrany na súde. Po uplynutí tejto doby už zákaz neplatí.


"Ak by postihnutá osoba nepodala návrh na nariadenie neodkladného opatrenia, uplynutím 10 dní zaniká takýto zákaz a osoba podozrivá z násilia sa môže, samozrejme, vrátiť do dobu alebo bytu," vyjadrila sa advokátka Anna Drugdová.

Ani v policajnej budove sa neupokojil a k mužom zákona sa mal správať vulgárne. Dokonca sa z policajnej budovy pokúsil ujsť. Policajti tak voči nemu museli použiť hmaty a chvaty. Skončil za mrežami cely. Obvinili ho z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Podľa slov matky sa mal takto agresívne správať prvýkrát. Keďže sa mal k skutku dopustiť závažnejším spôsobom konania a voči blízkej osobe, hrozí mu zvýšená trestná sadzba.

"Je mi ľúto, ako sa voči mamke choval, je mi to aj ľúto, že môj vlastný syn na mňa tak zaútočil. Keby som mohla vrátiť čas, tak zavolám psychiatra," skonštatovala Mária. "Ak sa obvinenému mužovi preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky," uviedla  Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy