Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Starosta Ružinova: Tri nakazené ženy z materskej školy sa o tom, že majú koronavírus, dozvedeli až z tlačovky Pellegriniho
Zdielať na

Starosta Ružinova: Tri nakazené ženy z materskej školy sa o tom, že majú koronavírus, dozvedeli až z tlačovky Pellegriniho

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ sa tri ženy z materskej školy, o ktorých informoval premiér Peter Pellegrini, že sú nakazené, dozvedeli o svojom koronavíruse až z tlačovej konferencie Petra Pellegriniho po zasadnutí krízového štábu. Pre TV JOJ to uviedol starosta Ružinova Martin Chren.

Podľa Chrena ide o dve učiteľky materskej školy na Palkovičovej a upratovačku. Starosta uviedol, že si spojili svoje dátumy narodenia s tým, že boli testované. 

Nikto ich dovtedy neinformoval o tom. Prvotným miestom nákazy koronavírusom bolo rakúske Kittsee, kde bola prvá nakazená učiteľka z materskej školy na rodinnej oslave. "Podľa roku narodenia, ktorý spomínal premiér, je druhým potvrdeným prípadom nákazy pani upratovačka z rovnakej škôlky, ktorá je hospitalizovaná už od utorka. Podľa rokov narodenia, ktoré spomínal premiér, sú ďalšími dvoma potvrdenými prípadmi nákazy dve panie učiteľky zo škôlky," uviedol Chren na svojom facebooku. 

"Opakujem, zatiaľ sú to predbežné informácie, ktoré sme zhromaždili vlastným pátraním a spolu s pani riaditeľkou MŠ na oficiálne potvrdenie stále čakáme, ani naše učiteľky a pani riaditeľku doteraz s výsledkami ich testov nikto nekontaktoval. Nechcem sa ani pokúšať vžiť do ich kože," dodal Chren vo svojom stanovisku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy