Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Niektorí Prešovčania, ktorí prišli pri výbuchu plynu o byty, chcú stavať na základoch zdemolovanej bytovky
Zdielať na

Niektorí Prešovčania, ktorí prišli pri výbuchu plynu o byty, chcú stavať na základoch zdemolovanej bytovky

PREŠOV / V pondelok večer sa na Mukačevskej ulici v Prešove stretli majitelia bytov, ktorí prišli po mohutnej explózii na deň svätého Mikuláša o svoje domovy. Stoja pred nimi viaceré otázniky, ako postupovať ďalej. Niektorí chcú stavať priamo na základoch zdemolovanej bytovky.

Tragédia, ktorá otriasla Slovenskom vlani na Mikuláša, v prvom rade zasiahla štyri desiatky rodín. Niektorí z nich prišli aj o svojich blízkych, no všetci stoja pred otázkou ako ďalej. V pondelok na večernej schôdzi spoločenstva vlastníkov hlasovali aj o tom, čo ďalej s pozemkom, ktorý po zbúranej bytovke ostal.

10-ti vlastníci bytov dvihli ruky za to, že by mali záujem na základoch pôvodnej bytovky stavať. 7 vlastníkov ale v žiadnom prípade stavať na mieste pôvodnej bytovky nechce a nemajú ani záujem odpredať svoje podiely na danom pozemku.

Medzi nimi je aj žena, ktorá tam prišla o svoju mamu, ktorá je doteraz nezvestná. Ostatní vlastníci prejavili záujem odpredať, alebo darovať svoje podiely s tým, že plánujú osloviť znalca, ktorý by pozemok ohodnotil.

Výbuch plynu v Prešove pripravil 47 rodín o bývanie. Viac informácii sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy