Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Medvede sa už prebúdzajú. Pracovníkov tatranského strediska čakal cestou domov poriadny šok
Zdielať na

Medvede sa už prebúdzajú. Pracovníkov tatranského strediska čakal cestou domov poriadny šok

VYSOKÉ TATRY / Adrenalínový koniec pracovnej zmeny zažili pracovníci tatranského lyžiarskeho strediska. Večer doupratovali svahy a pobrali sa domov. Počas cesty na nich čakalo jedno veľké prekvapenie.

​Tatranské medvede sa postupne zobúdzajú zo zimného spánku. Ale ako TV JOJ tatranskí lesníci povedali, toto nie je prvý medveď, ktorý sa takto túla Tatranskou Lomnicou.

Tento mal zrejme brloh nad lyžiarskym svahom. Ľudia si tam najskôr všimli počas dňa iba stopy v snehu. V stredu podvečer prišla šelma pracovníkov pozdraviť osobne. Zoológ Tatranského národného parku TV JOJ povedal, že na zimný spánok zaľahli všetci. Lesníci si počas zimných mesiacov nevšimli, že by tak niektorí neurobil. Ale zdá sa, že už sa im v brlohoch veľmi zostávať nechce.

"Prekvapilo nás, že sa už od polovice februára potulovali nad Lomnicou a Smokovcami," povedal zoológ Jozef Hybler. Tento medveď si z jesenného obdobia zrejme veľmi dobre zapamätal, kde sa dobre pohostil, a tak sa na tieto miesta vrátil. Platí ale, že aj podla nariadenia, ktoré prijalo mesto Vysoké Tatry, je prísny zákaz prikrmovania tejto zveri. Tým, ktorí tak urobia hrozia vysoké pokuty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy