Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prvý prípad koronavírusu potvrdilo už aj Slovinsko a Bosna
Zdielať na

Prvý prípad koronavírusu potvrdilo už aj Slovinsko a Bosna

ĽUBĽANA/SARAJEVO / Slovinsko v stredu potvrdilo prvý prípad nového koronavírusu v krajine. Pacient pricestoval do Slovinska cez Taliansko z Maroka, uviedol na tlačovej konferencii slovinský minister zdravotníctva Aleš Šabeder. Pacienta so zjavnými symptómami ochorenia poslali na infekčnú kliniku v Ľubľane, kde sa momentálne nachádza v karanténe.

Úrady sa teraz snažia zistiť, kde sa infikoval a s kým bol v kontakte. Od jeho návratu z Maroka a následnej hospitalizácie uplynulo už niekoľko dní. Zatiaľ sa predpokladá, že sa mohol nakaziť v Maroku.

Celosvetovo sa novým koronavírusom, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19, nakazilo už vyše 95-tisíc ľudí a podľahlo mu vyše 3 200 osôb. Ochorenie pochádzajúce z Číny sa čoraz viac šíri aj v Európe, pričom najhoršia situácia je v Taliansku. Naposledy v stredu potvrdilo prvé dva prípady už aj Maďarsko.

Prvý prípad má aj Bosna

Ministerstvo zdravotníctva Bosny a Hercegoviny potvrdilo vo štvrtok prvý prípad nákazy novým koronavírusom v tejto balkánskej krajine. Prípad zaznamenali v bosnianskej Republike srbskej, bližšie podrobnosti však ministerstvo bezprostredne neposkytlo.

V Číne je cez 3000 obetí

Koronavírus si v Číne vyžiadal už viac ako 3000 obetí. Celkový počet nových potvrdených prípadov nákazy tam však aj naďalej klesá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy