Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lekárska komora žiada premiéra o stretnutie v súvislosti s očakávaným príchodom koronavírusu
Zdielať na

Lekárska komora žiada premiéra o stretnutie v súvislosti s očakávaným príchodom koronavírusu

BRATISLAVA / Slovenská lekárska komora (SLK) žiada premiéra o stretnutie v súvislosti s očakávaným príchodom nového koronavírusu. Premiérovi komora zároveň ponúka svoju pomoc. V stredu o tom informovala manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská.

Prezident komory Marián Kollár sa listom obrátil na predsedu vlády Petra Pellegriniho, ktorý je poverený riadením ministerstva zdravotníctva, a požiadal ho o stretnutie čo najskôr.

SLK považuje podľa jej prezidenta za samozrejmosť a povinnosť byť v tejto výnimočnej situácii informovaná. Komora chce byť tiež pripravená na všetky možné alternatívy prichádzajúce v týchto súvislostiach do úvahy. "Nechceme pripomínať, že to budeme to práve my, lekári, ktorí v prípade riešenia akýchkoľvek možných situácií, ktoré môžu nastať, budeme v prvej línii," píše sa v liste.

Pre koronavírus sa vo štvrtok uskutoční aj zasadnutie Bezpečnostnej rady SR. Počas zasadnutia budú členovia informovaní o tom, ako je Slovenská republika pripravená zabezpečiť karanténu obce či regiónu v prípade nákazy koronavírusom. Na rokovaní bude prítomná aj podpredsedníčka Správy štátnych hmotných rezerv SR Lucia Gocníková, ako aj hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Pozrite si archívnu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy