Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Trenčíne vyčíňali vandali. Za obeť im padli mladé stromy
Zdielať na

V Trenčíne vyčíňali vandali. Za obeť im padli mladé stromy

TRENČÍN / V Trenčíne pátrajú po neznámych vandaloch, ktorí v meste vyčíňali cez víkend. Za obeť im padli mladé stromy. Pohľad na nepochopiteľný čin vyvolal rozhorčenie aj u vedenia mesta, ktoré zalarmovalo políciu.

Aj keď to na prvý pohľad nevyzerá, že Inoveckou ulicou v Trenčíne sa prehnala poriadna veterná smršť, pravda je, žiaľ, iná. Okoloidúci len nechápavo krútili hlavou. "Ja naozaj niekedy mám pocit, že niektorí ľudia si nezaslúžia žiť v tomto meste, lebo toto je nehoráznosť. Tie stromy sú živé, ja tým ľuďom nerozumiem," vraví primátor mesta Richard Rybníček. 

"Stromy boli japonské čerešne alebo sakury, tá škoda je vyššia ako 2000 eur," uviedol vedúci údržby mestskej zelene Peter Kadák. Výsledky vyčíňania neznámych vandalov je až desať vyvrátených stromov. Ničili ich rad za radom. V meste ich pritom vysadili iba na jeseň. Ostalo ich iba päť. "Muselo byť ich viac, lebo stromy sú vylámané, koly sú polámané a to sám človek nespraví," povedal vedúci údržby Kadák. 

Páchatelia na viacerých stromoch potrhali korene. To, či sa niektoré podarí zachrániť, ukáže až čas. "Nanovo vykopať jamy, zastrihať korene, nový substrát a pokúsime sa ich zachrániť," povedal Kadák. 

Mesto napriek tejto zlej skúsenosti bude vo vysádzaní stromov pokračovať a nahradí aj tie poškodené. Vedenie mesta sa obrátilo aj na políciu, ktorá už začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. 




Súvisiace články

Najčítanejšie správy