Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Meteorológovia varujú pred silným vetrom a povodňami. Pre tieto kraje vydali výstrahy
Zdielať na

Meteorológovia varujú pred silným vetrom a povodňami. Pre tieto kraje vydali výstrahy

BRATISLAVA / Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom pre celé Slovensko. Okrem toho, hrozia v piatich okresoch pre daždivé počasie záplavy. Pozrite sa, pre ktoré kraje výstrahy platia.

SHMÚ vydal hydrologické výstrahy 1. stupňa pre päť okresov Žilinského kraja, dôvodom je daždivé počasie. "Vzhľadom na očakávaný trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," varujú meteorológovia.

Výstrahy platia pre okresy Martin, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín. V noci hranicu druhého stupňa povodňovej aktivity prekonali tri toky na území kraja, hladina Dovalovského potoka v Dovalove dosiahla 106 cm, rieka Hybica v Kráľovej Lehote mala 167 cm a Biely Váh na meracej stanici Východná kulminoval vo výške 212 cm. Aktuálne na všetkých vodných tokoch zaznamenali hydrológovia mierny pokles vodných hladín.

Pred silným vetrom meteorológovia počas pondelka varujú na celom Slovensku. Výstraha 1. stupňa potrvá do približne 11-tej hodiny. Pozor si ale treba dať aj na silný vietor na horách, ktorý môže mať až silu orkánu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy