Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V kauze exprezidenta Kisku ohľadom pozemkov padajú trestné oznámenia
Zdielať na

V kauze exprezidenta Kisku ohľadom pozemkov padajú trestné oznámenia

SLOVENSKO / Kauza súdu exprezidenta Andreja Kisku o pozemky vo Veľkom Slavkove ožíva. Dôvodom je video, ktoré anonym zverejnil na internete. Zhovárajú sa na ňom Milan Reichel, svojho času považovaný za bossa popradského podsvetia s podnikateľom Michalom Šuligom. Ten tvrdí, že Kiska vedel, čo sú pozemky zač, pričom na súde hovoril opak. V priebehu piatka padli v súvislosti s videom dve trestné oznámenia.

"Kiska proste kúpil osvedčené pozemky. On dobre vedel, že sú osvedčené a ukradnuté," tvrdí po roku a pol od rozhodnutia súdu Michal Šuliga, na súde ale tvrdil niečo iné. Nahrávka vznikla v decembri a Šuliga tvrdí, že to bol súkromný rozhovor a nechápe ako sa ocitla na internete. Za tým, čo povedal si ale stojí. "Šuliga mi ponúkol na kúpu aj pozemok oproti a potom sa ukázalo, že bol získaný nelegálne," povedal Andrej Kiska, predseda strany Za ľudí. 

Nahrávka vznikla v decembri a Šuliga tvrdí, že to bol súkromný rozhovor a netuší ako sa ocitla na internete. Za tým, čo povedal, si ale stojí. "My nie sme žiadne smerácke kone, ani ničie kone, čo sme povedali, tak sme povedali 99 percent pravdy. Nepovedali sme tam nič klamlivé. Je to hrubá drzosť zverejniť takto niekoho súkromný rozhovor, ktorý nahrali bez nášho vedomia," tvrdí Michal Šuliga.

Aj to je dôvod, prečo dnes s bývalým šéfom popradského podsvetia Reichelom podali trestné oznámenie. "Preberali sme taktiež veci v rámci nášho súkromia. Ani nás nenapadlo, že by nás niekto mohol natočiť alebo takto zverejniť náš súkromný rozhovor," pokračoval podnikateľ z videa. 

Druhé trestné oznámenie podal samotný Kiska a tvrdí, že ide o divadlo s jasným rukopisom. "Je to divadlo pod réžiou Smeru," povedal Andrej Kiska. "Tento upotený pán z Popradu by sa mal spamätať. Je to vec orgánov činných v trestnom konaní," vracia úder Robert Fico, predseda Smer-SD. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy