Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Je známy termín pojednávania s Miroslavom Marčekom, strelcom v prípade vraždy Jána Kuciaka
Zdielať na

Je známy termín pojednávania s Miroslavom Marčekom, strelcom v prípade vraždy Jána Kuciaka

Archívna reportáž

PEZINOK /  Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 17. marca pojednávanie s obžalovaným Miroslavom Marčekom. Ten bol pôvodne stíhaný spolu s Tomášom Szabóom, Alenou Zsuzsovou a Marianom Kočnerom v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a podnikateľa Petra Molnára. Na pojednávaní 13. januára však obžalovaný priznal, že zastrelil Jána Kuciaka, Martinu Kušnírovú ako aj podnikateľa Petra Molnára z Kolárova v roku 2016. O týchto skutkoch Miroslav Marčekom, ktorý bol v minulosti príslušníkom Ozbrojených síl SR, vypovedal aj pred súdom.

Senát Špecializovaného trestného súd v Pezinku následne začiatkom februára vyčlenil Miroslava Marčeka na samostatné konanie. Keďže sa obžalovaný na súde priznal k žalovaným skutkom, súd bude v jeho prípade vykonávať dokazovanie len pokiaľ ide o výšku trestu pre neho. Predsedníčka senátu Ružena Sabová v tejto súvislosti uviedla, že by na to mali postačovať dva pojednávacie dni. Pojednávanie s Marčekom je vytýčené aj na 15. apríla.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K. Účasť na vražde už predtým priznal Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste s prokurátorom mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy