Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Silné sneženie prekvapilo vodičov. Viaceré horské priechody a cesty zostali neprejazdné
Zdielať na

Silné sneženie prekvapilo vodičov. Viaceré horské priechody a cesty zostali neprejazdné

Zdroj: noviny.sk

DONOVALY / Sneženie prekvapilo vodičov na strednom a severnom Slovensku. Viaceré horské priechody zostali od skorého rána uzatvorené pre nákladnú aj osobnú dopravu.

Silné sneženie skomplikovalo dopravu na viacerých úsekoch Slovenska. Horské priechody Donovaly a Šturec sú uzavreté pre nákladnú dopravu nad 10 metrov. Postupne museli uzatvoriť policajti aj ostatné horské priechody. Horský priechod Čertovica pre nákladiaky nad 10 metrov zostal  uzatvorený, na ceste sa skrížil kamión. Na mieste zasahovali policajti aj hasiči. Po niekoľkých hodinách sa úsek podarilo sprejazdniť. 

Ak sa chystáte cez priechod Huty, budete musieť použiť obchádzkovú trasu. Pre husté sneženie je neprejazdný aj pre osobné autá. Na niektorých úsekoch budete potrebovať aj snežné reťaze. "Upozorňujeme vodičov na zmenu poveternostných podmienok v Žilinskom kraji. Buďte na cestách opatrní, jazdite bezpečné. Na niektorých úsekoch sa vyskytuje poľadovica, taktiež zaznamenávame husté sneženie," upozornila polícia na svojej facebookovej stránke. 

Uzavreté cesty

Problémy spôsobujú aj silné dažde. Turzovka - časť Predmier - cesta II/484 je uzavretá z dôvodu, že voda podmýva cestu a časť sa zosúva. Polícia na mieste reguluje dopravu striedavo v jednom jazdnom pruhu.

Pozor aj na ceste 1/78 medzi Oravským Podzámkom a Hruštínom. Horský priechod Príslop je pre kamiónovú dopravu neprejazdný z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok. Na tomto úseku skrížili aj viaceré nákladiaky.

Na daných úsekoch sa tvoria rozsiahle kolóny, polícia v týchto úsekoch riadi dopravu. 

Husté sneženie zasiahlo aj pre pár dňami Lučenec. Pozrite sa, ako to tam vyzeralo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy