Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Z haly šľahali niekoľkometrové plamene. Napriek dažďu bojovali s ohňom desiatky hasičov niekoľko hodín
Zdielať na

Z haly šľahali niekoľkometrové plamene. Napriek dažďu bojovali s ohňom desiatky hasičov niekoľko hodín

BRATISLAVA / Desiatky bratislavských hasičov bolo od rána v pohotovosti. Zasahovali pri požiari opusteného skladu v Petržalke. Situáciu im komplikovala strecha, ktorá sa následkom požiaru zrútila. To im prístup k ohnisku sťažilo. Aj napriek daždivému počasiu tak s požiarom bojovali niekoľko hodín.

Požiar skladu na Úderníckej ulici bol nahlásený pred šiestou ráno. Ľudí naň upozornil silný dym. O niekoľko minút už z opustenej haly šľahali niekoľkometrové plamene a vo vzduchu poletoval popol. Na miesto okamžite smerovala polícia a hasičské jednotky, ktoré potvrdili požiar celej haly.

Vzhľadom na veľkú plochu ju aj s technikou obkolesili z oboch strán. Na mieste zasahovalo viac ako 30 profesionálnych hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc. Aj asi hodinu po lokalizáciu požiaru sa snažili pomocou výškovej techniky uhasiť horiace sutiny.

Po vyše hodine sa hasičom podarilo požiar lokalizovať. Potom už postupne rozhrabávali skryté ohniská a zalievali ich vodou. Problém im však robila prepadnutá plechová strecha. "Momentálne prebiehajú likvidačné práce, prepadnutá strecha sa bude rozbrusovať rozbrusovačkou, tak isto tie skryté ohniská sa budú zalievať a postupne sa bude likvidovať všetko čo treba," uviedol veliteľ zásahu Peter Khandl. 

Šťastím bolo, že sa nerozšíril 

Oheň sa našťastie nestihol rozšíriť na okolité budovy, v ktorých sídlia kancelárie a predajne. Podľa informácií TV JOJ z prostredia zásahu horelo na tomto mieste za posledné roky niekoľkokrát. Zisťovateľ príčin požiarov predbežne nepotvrdil ani nevylúčil možnosť, že by niekto požiar založil úmyselne.

"Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Presné príčiny ako aj okolnosti, za akých k požiaru došlo, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," informovala o prípade krajská hovorkyňa polície Veronika Martiniaková. 

Šokujúce výsledky vyšetrovateľov. Tragický požiar v ústave založili sami klienti s mentálnym postihnutím: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy