Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Majster irónie a inteligentného humoru Milan Lasica oslavuje okrúhle jubileum
Zdielať na

Majster irónie a inteligentného humoru Milan Lasica oslavuje okrúhle jubileum

BRATISLAVA / Majster irónie a inteligentného humoru Milan Lasica oslavuje okrúhle jubileum. My sa veľmi tešíme, že aj vo svojich osemdesiatich rokoch baví svojím humorom tisícky divákov aj na obrazovkách televízie JOJ.

"Narodil som sa 3.februára 1940, akože kde, doma..." 

Humorom sebe vlastným sa takto nepriamo v jednej zo svojich piesní priznáva Milan Lasica k dátumu narodenia. Nie je teda ťažké vypočítať, že presne dnes má 80 rokov. Veľké oslavy ale u majstra nečakajte.

"Je to fakt čudné neverili by ste na všetko si len matne spomínam..."

My sme si teda zaspomínali namiesto neho a načreli sme do našich archívov. Rodený Zvolenčan prežil väčšinu života v Bratislave. V 22 rokoch sa oženil so Zorou Kolínskou. So svojou druhou manželkou herečkou Magdou Vášaryovou majú dve dcéry Hanu a Žofiu a tešia sa aj z vnúčat. "Naozaj je to tak ako sa hovorí, že deti sú zodpovednosť a vnúčatá sú radosť," povedal herec, spevák a humorista Milan Lasica. 

Desiatky rokov zabával ľudí spolu s Júliusom Satinským, s ktorým tvorili jednu z naobľúbenejších humoristických dvojíc. "Mal som a aj budem mať najradšej tie dialógy, ktoré sme spolu so Satinským 40 rokov, vyše 40 rokov hrali," potvrdil Milan Lasica. 

Milan Lasica je zdatný aj ako textár. Niekoľko piesní napísal aj pre Petra Lipu. Najznámejšie maturantky síce nevzišli z jeho pera, on sám to však údajne ani nevedel. "Som si myslel, že som to napísal ja. Potom mi povedal Lipa, že to niekto iný. Ma to mrzelo," povedal Milan Lasica.

Nezabudnuteľný je aj štúdiový debutový album bolo nás jedenásť na ktorom spolupracoval s Jarom Filipom. Najradšej ale spieva v súkromí, kde sa to paradoxne nestretáva s veľkým pochopením. "Moja žena má voči tomu dosť veľké výhrady lebo u mňa spev nezačína, ale vytryskne, a to spôsobuje šok," podotkol s humorom herec. 

Neraz svojimi vtipnými reakciami šokuje aj divákov TV JOJ v relácii Sedem kde aktuálne pôsobí ako jeden z piatich glosátorov. "On je stále múdry, vtipný, šarmantný, a ja by som mu priala, ale nie len jemu, ale aj sebe a mojim kolegom zo 7, aby zostal taký, aký je stále a aby sme naozaj z neho mohli čerpať energiu a radosť zo života, lebo on ju každému dáva," popriala dramaturgička a humoristka Oľga Feldeková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy