Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Lučenci majú pre nehodu o odhŕňač snehu menej. Vo štvrtok má snežiť najmä na západe Slovenska
Zdielať na

V Lučenci majú pre nehodu o odhŕňač snehu menej. Vo štvrtok má snežiť najmä na západe Slovenska

HALIČ / Husté sneženie zasiahlo aj okres Lučenec. A práve v čase, keď bolo potrebné, aby všetky posýpače a odhŕňače pracovali na plné obrátky, jeden z nich vypadol z prevádzky. Skončil prevrátený v priekope, keď mu cestu skrížilo osobné auto.

K nehode došlo, keď mladý, 19-ročný vodič nezvládol tiahlu zákrutu, vynieslo ho do protismeru a tam sa zrazil s odhŕňacím vozidlom. Vodič chcel pravdepodobne zrážke zabrániť a vyhnúť sa druhému vozidlu, no skončil prevrátený v priekope.

Ani jednému vodičovi sa nič nestalo, mladá žena sediaca v osobnom vozidle sa však po chvíli začala sťažovať na bolesti. Na miesto preto privolali záchranárov, ktorí ju na mieste ošetrili. Policajti prípad riešia ako škodovú udalosť. Situáciu na cestách medzi Tornaľou a Lučencom komplikovali najmä kamióny, ktoré sa šmýkali na stúpaniach. 

Ráno na juhozápade Slovenska vyzeralo pekné slnečné. Ale iba do deviatej hodiny, keď sa zatiahla obloha a začali z nej husto poletovať snehové vločky obrovské ako päsť. Za niekoľko minút napadlo napríklad na Kolibe, alebo v Dúbravke do 10 cm snehu, čo spôsobilo dopravné kolapsy na viacerých miestach. Cestári robili čo mohli, aj tak sa šmýkalo.

Husté sneženie sa presunulo aj na severozápad do trenčianskeho a žilinského kraja. V banskobystrickom kraji a na východe snežilo v utorok, na juhozápade sa ale vyskytli menej výdatné búrky. Snežiť, hoci menej, má ešte aj vo štvrtok. "Dnes aj zajtra sa bude sneženie vyskytovať viac v západnej polovici územia. Znamená to, že aj zrána sa môžeme dočkať sneženia opäť aj v Bratislave. Neskôr, v piatok, postúpi do vysokohorských polôh a výrazne sa oteplí," informoval meteorológ Daniel Cibula. 

Problémy so snehom mal aj trolejbus na bratislavských Kramároch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy