Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia opäť rieši zanedbávanie. Štyri sučky žili v otrasných podmienkach
Zdielať na

Polícia opäť rieši zanedbávanie. Štyri sučky žili v otrasných podmienkach

KOMÁRNO / Veterinári odobrali štyri približne ročné sučky trpasličieho pudla. Žili v nevyhovujúcich podmienkach. Voči chovateľke začali priestupkové konanie.

Na štekajúce psy v rozostavanej nehnuteľnosti za Komárnom upozornil veterinárov anonym. Kovovú konštrukciu na oplotenom pozemku čiastočne zakrývajú dosky a plachty. Psy boli zavreté v drevených bunkách s rozmermi 90x90 centimetrov. Podnet na chov psov v nevyhovujúcich podmienkach išli veterinári okamžite riešiť. "Keďže v tom podnete boli aj fotografie, mali sme dôvodné podozrenie, že dochádza k ohrozeniu života zvieraťa, tak sme požiadali o asistenciu štátnu políciu. Keď sme sa dostali dovnútra, urobili obhliadku, tak sme zistili že tie psy sú chované v dosť nevhodných podmienkach," uviedol Milan Dudáš, Veterinárna správa Komárno. 

V drevených priečinkoch boli zavreté tri sučky plemena trpasličí pudel, štvrtá sa krčila vonku v kúte, kde sa ukryla. "V každej bola miska na vodu, na krmivo aj plienky, všetko bolo ušpinené od výkalov a moču, bola tam úplná tma, boli dezorientované, keď sme ich vyberali odtiaľ, neboli moc socializované .. nevieme ako dlho tam boli zavreté," povedal Milan Dudáš.

Psíky po vyšetrení vo veterinárnej ambulancii putovali do dočasnej opatery na stanici Československého kastračného programu. "Je smutné a zároveň šokujúce, že v dnešnej dobe s stretávame s takýmito prípadmi, zvieratá, ktoré boli predvedené do ambulancie boli v zanedbanom stave, neboli čipované, pravdepodobne neboli očkované, neboli socializované, agresívne boli na dotyk, na akúkoľvek manipuláciu s rôznymi zdravotnými problémami," potvrdila zlý stav veterinárka Miroslava Haláková. 

Veterinári už skontaktovali aj majiteľku, ktorá tvrdila, že išlo iba o dočasné riešenie. Teraz začalo samotné dokazovanie a vypočúvanie svedkov. V prípade, ak sa potvrdí chov v nevyhovujúcich podmienkach, hrozí majiteľke finančná pokuta, ba dokonca aj odobratie psíkov. "V súvislosti s predmetnou informáciou aj polícia vo veci koná. Viac informácií však nateraz nemôžeme verejnosti poskytnúť," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Čo bude ďalej s odobratými psíkmi bude zrejmé až po ukončení priestupkového konania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy