Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Neznámy strelec usmrtil psov. Ich majiteľ má podozrenie, že strieľal poľovník
Zdielať na

Neznámy strelec usmrtil psov. Ich majiteľ má podozrenie, že strieľal poľovník

HORNÝ ZEMPLÍN / O milované psy - dva nemecké ovčiaky, ho pripravil neznámy strelec. Majiteľ zo Sniny ich všade hľadal šesť dní. Polícia po strelcovi pátra. Majiteľ psov má podozrenie, že strieľal poľovník. Miestne poľovné združenie tvrdí, že z ich poľovníkov nestrieľal nik a s políciou spolupracuje.

"Nenachádzam slov na takého človeka, čo to môže spraviť," povedal Matúš, majiteľ dvoch čistokrvných nemeckých ovčiakov, ktorý našiel psy po šiestich dňoch. Vlčiakov niekto zastrelil. "Prečo to spravili? Nechápem," dodal smutne Lukáš. So strelnou ranou najprv našiel Rokyho. O čosi ďalej trafil strelec aj Megi. Podľa týchto stôp na snehu vidieť, ako zranená sučka z posledných síl hľadala záchranu. "Tá sučka sa musela veľmi trápiť, lebo vidíte, koľko krvi tu je," zhodnotil Matúš.

"Je vidno z tej fotografie, že sa jedná o veľké dospelé psy, ktoré mohli pôsobiť na človeka odstrašujúco, pokiaľ sa ten pes k nim približoval mohli to vyhodnotiť ako útok tohto psa," uviedol predseda poľovníckej komisie OPK Humenné Jaroslav Dutko. Majitel psov, ale tvrdí, že psy boli mierumilovné a nikomu by neublížili.

Na miesto nálezu privolal majiteľ psov aj políciu. "Doposiaľ neznámy páchateľ v katastrálnom území mesta Snina, v poľovnom revíri zvanom Maguriča, usmrtil dvoch psov plemena Nemecký ovčiak," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Strelec zatiaľ známy nie je a vôbec nemusí ísť o poľovníka.

Poľovník môže usmrtiť psa bez dozoru vo vzdialenosti minimálne 200 metrov od trvale obývaného domu. "Ale pokiaľ ten pes mu neubližoval a nejavil o ňho záujem, mal by takého psa nechať a ísť ďalej," zhodnotil poľovník.

Podobnú skúsenosť má aj pán Roman z Nitry. V jeho prípade sa však strelec priznal. Napriek tomu nie je vyšetrovanie ani po dvoch rokoch ukončené. Majiteľovi zo Sniny radí, aby to tak nenechal, hoci to môže byť ťažké. "Poverený príslušník OO PZ Snina začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," vyjadrila sa Ligdayová.

​Strieľali na psa, ktorý sa pohyboval v blízkosti materskej školy. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy