Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Starší muž mal bodnúť svoju priateľku do krku. Najprv sa k útoku priznal, teraz tvrdil, že si to spravila sama
Zdielať na

Starší muž mal bodnúť svoju priateľku do krku. Najprv sa k útoku priznal, teraz tvrdil, že si to spravila sama

TRENČÍN / Vlani v máji v Handlovej podľa obžaloby 69-ročný muž bodol svoju priateľku. Údajne sa pohádali a stratil nervy. Žena jeho útok prežila, on skončil vo väzení. Najprv sa priznal, ale na dnešnom hlavnom pojednávaní všetko poprel. Tvrdil, že žena sa do krku bodla sama.

"Bodnem aj vás, keď bude treba!" Presne takto odpovedal 69-ročný Vojtech na otázku redaktora TV JOJ krátko potom, ako ho zadržali. Podľa obžaloby mal bodnúť do krku svoju priateľku. "Kvôli troške vína. Ona ho vypila. Sa začali hádať, ja som išiel von. Akurát som počul, ťa zabijem," povedal svedok incidentu.

"Udieral ju po celom tele, potom vzal nôž a bodol ju do krku so slovami - ja ťa raz zabijem," uviedla krajská prokurátorka Trenčína. Obžalovaný sa najskôr ku všetkému priznal. Na pondelkovom pojednávaní ale náhle zmenil rétoriku. "Ja som ju nepichol," povedal obžalovaný Vojtech.

Obžalovaný tvrdil, že keď prišiel v osudný deň domov, našiel ženu na posteli a už mala v krku bodnú ranu. "Ja som prišiel tam a mala krv, tak som ju išiel utrieť, potom som zaspal. Kto to spravil? Ona sama!" dodal obžalovaný. Sudca ale jeho novej verzii neuveril. V minulosti 12-krát súdne trestaného muža, ktorý okrem iného pred desiatimi rokmi bodol aj svojho najlepšieho kamaráta poslal do väzenia.

"Obžalovaný sa uznáva za vinného zo zločinu ublíženia na zdraví a za to sa odcudzuje na trest odňatia slobody v trvaní sedem rokov," uviedol sudca Okresného súdu Trenčín. Podľa sudcu dôkazy hovoria jasne a niet pochýb o tom, že obžalovaný skutok spáchal. To, či sa odvolá, oznámi súdu do 15 tich dní.

Syn smrteľne bodol otca. Viac vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy