Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti rozbagrovali podnikateľovi pozemok. Anonym nahlásil, že je tam nelegálny odpad
Zdielať na

Policajti rozbagrovali podnikateľovi pozemok. Anonym nahlásil, že je tam nelegálny odpad

SNINA / Najskôr mu pozemok rozbagrovali ťažkou technikou, neskôr sa ukázalo, že o žiadnu trestnú činnosť nešlo. Podnikateľ zo Sniny hovorí, že policajná akcia poškodila dobré meno firmy a dodnes nesie následky. To, že na pozemku mal byť zakopaný nelegálny odpad nahlásil anonym.

Ťažké mechanizmy, inšpekcie životného prostredia aj policajné hliadky. Takto to vyzeralo pred pár mesiacmi na tomto pozemku. Polícia vtedy začala trestné stíhanie na základe anonymného oznámenia.Podľa neho mal byť na pozemku zakopaný nebezpečný odpad. "Šak to u nás keď otvoríte okno, jak začne smrad tak to zdochlina," uviedla miestna obyvateľka. "Obvodné oddelenie PZ Snina vedie trestné stíhanie vo veci prečinu Neoprávneného nakladania s odpadmi. Na základe toho boli dnes v dopoludňajších hodinách v nemenovanej spoločnosti v meste Snina vykonávané potrebné procesné úkony," uviedla Gabriela Gabošová, KR PZ Prešov. 

Na pozemku bagrovali za prítomnosti znalca z Odboru Ochrana životného prostredia. Prípad bol v auguste minulého roka zaslaný do vyšetrovania na Oddelenie kriminálnej polície v Humennom. "Polícia tu prišla, ako keby tu niekoho nedajbože ako keby mŕtvolu našli, bez tohto aby urobili predprípravné šetrenie, aký materiál sme použili na melioračné práce. A pritom v skutočnosti tento materiál bol riadne certifikovaný," povedal konateľ firmy Vladimír Lipovský.

Majiteľ hovorí, že celá táto policajná akcia poškodila dobré meno jeho firmy: "V tomto prípade mohla polícia riešiť iným spôsobom, najprv sa mali veci odkomunikovať." Snina patrí medzi najmenej rozvintué okresy na Slovensku. Malí podnikatelia tam bojujú o prežitie na trhu každý deň. Hoci vyšetrovaní nebolo preukázané, že ide o trestný čin, firme potrvá istý čas, kým si meno znova očistí. "Po vykonaní procesných úkonov bola vec postúpená na Okresný úrad na prejednanie priestupku," povedal Igor Pavlik. "Ani ja ako majiteľ, ani spoločnosť nepochybila," dodal Vladimír Lipovský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy