Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mimoriadny čin policajta: Zachránil bábätko a dal mu šancu na lepší život
Zdielať na

Mimoriadny čin policajta: Zachránil bábätko a dal mu šancu na lepší život

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Srdcervúci príbeh, ako stvorený pre vianočné obdobie, zverejnila prostredníctvom sociálnych sietí polícia. Malému dieťaťu zachránil život policajt, ktorý ani na chvíľu nezaváhal a tým mu zabezpečil nie len pomoc, ale aj budúcnosť.

Policajti zverejnili príbeh, ktorý dopodrobna opisuje záchranu malého dieťaťa pred nepriaznivými podmienkami na ulici. Neskutočný prejav ľudskosti opísala suseda jedného z policajtov:

"Dobrý deň, chcela by som poukázať na jeden prípad, ktorý sa stal v Petržalke, ktorého účastníkom bol náš sused - policajt. Dozvedela som sa o tom až teraz, ale podľa mňa si zaslúži pozornosť. Niekedy v marci v minulom roku 2019 tento sused pri náhodnej kontrole našiel v bezdomoveckom brlohu maličké bábätko, ktoré malo asi 16 dní.

Jeho rodičia nikde neboli, v tom brlohu sa s ním nachádzali len cudzí ľudia, ktorí oň nejavili záujem, ležalo tam hladné, uzimené, v príšerných nehygienických podmienkach. Keď som to počula, až mi prešiel mráz po chrbte, lebo také malé dieťatko ešte nemá žiadnu imunitu, a nielenže by nemalo prísť do styku so žiadnymi cudzími ľuďmi, ale už vôbec by nemalo byť umiestnené v absolútne nevyhovujúcich podmienkach, v špine a bez tepla, kde mohlo dostať nejaký zápal alebo infekciu.

Náš sused si chvalabohu toto dieťa všimol a okamžite začal jednať, boli privolaní záchranári a aj sociálka (všetka česť patrí aj sociálnej pracovníčke, ktorá sa snažila o okamžitý príjem novorodenca do domova, hoci bola noc a tak bolo skoro nemožné sa dovolať). Keď prišla matka dieťaťa, ukázalo sa, že je silná schizofrenička a so slovami nech sa postará štát dieťatko odovzdala. V súčasnosti už je chlapček adoptovaný a som šťastná, že dostal druhú šancu na dobrý život.

Preto by som takto verejne rada vyjadrila nášmu susedovi aspoň veľké ďakujem a popriala veľa síl pri ďalšom výkone služby".

Policajti rovnako neváhali a vyjadrili, akí neskutočne hrdí sú na svojho kolegu Kristiána Molnára z OO PZ Petržalka-sever.

Títo ľudia zachraňujú životy a častokrát o tom ani sami nevedia, pozrite si reportáž o darcoch krvi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy