Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynulo 666 dní. Obyvatelia Veľkej Mače veria v spravodlivosť
Zdielať na

Od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynulo 666 dní. Obyvatelia Veľkej Mače veria v spravodlivosť

PEZINOK / Od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynulo 666 dní. Osirený dom vo Veľkej Mači, v ktorej dvojica plánovala spoločnú budúcnosť, miestnym obyvateľom malej obce v okrese Galanta, pripomína hrozivé udalosti z februára 2018. Ľudia sa k prípadu vraždy, ktorý sa definitívne dostal pred súd, vyjadrovať veľmi nechceli. Avšak veria v spravodlivosť. Starosta obce hovorí, že pred vraždou si obyvatelia nič podozrivé nevšimli. O to viac sú dnes podozrievavejší.

O obci Veľká Mača v okrese Galanta až do 26. februára 2018, kedy našli telá dvoch mladých ľudí, vedel len málokto. Rovnako ako v celej krajine aj v obci brutálna dvojnásobná vražda rezonuje dodnes. Na bráne domu pribúdajú nápisy a miestni majú udalosti z minulého roka stále v pamäti.

"Často sa pozerám na tú bránu a boli také chvíľky, kedy nerada som tam chodila, ale musela som tam ísť, takže nie je to nič príjemné, lebo sa to môže stať komukoľvek z nás," vraví miestna obyvateľka. 

"Ľudia tu boli otvorení k sebe. Nikdy sa nezamykali, nič sa tu také nedialo. Určite od tej doby sú ľudia podozrievavejší a si viac všímajú to okolie," uviedol starosta. 

V dome vo Veľkej Mači vlani vo februári popravili dvojicu mladých snúbencov. Miestni na túto tragédiu nezabúdajú a veria, že tí, ktorí to spôsobili, budú aj potrestaní.

"Drvivá väčšina obce alebo každý to považuje za pozitívny signál, že sa to vyšetrilo," dodáva starosta Štefan Lancz. "Keď sa rozprávam s tými staršími babkami a tetuškami, tak oni vyjadrujú tú ľútosť, že stala sa tu taká strašná vec. Priala by som si, aby to bolo úplne vyšetrené a aby všetci, ktorí toto urobili a mali na tom podiel, aby za to boli patrične odsúdení," dodala obyvateľka Veľkej Mače. 

O osude domu, ktorý si dvojica plánovala svojpomocne opraviť a tráviť v ňom spoločnú budúcnosť, rozhodnú podľa starostu pozostalí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy