Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladá žena vypovedala cez sociálnu sieť o sexuálnom zneužívaní: Polícia v prípade obvinila 42-ročného Petra
Zdielať na
Krimi

Mladá žena vypovedala cez sociálnu sieť o sexuálnom zneužívaní: Polícia v prípade obvinila 42-ročného Petra

Zdroj: Políci SR

BANSKÁ BYSTRICA / Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužívania a sexuálneho násilia, ku ktorému malo už dlhodobejšie dochádzať v okrese Banskej Bystrice. Podnet podala mladá žena, ktorá sa po dlhom čase rozhodla prehovoriť. Vyšetrovateľ krátko na to obvinil 42-ročného muža.

Potom, čo mladá žena skontaktovala políciu, prípadom sa začala okamžite zaoberať. V rámci vyšetrovania obvinili 42-ročného Petra z Banskej Bystrice. "Fakt je ten, že sa na mladých dievčatách mal dopúšťať závažnej trestnej činnosti, ktorá môže na mladom človeku zanechať vážne trvalé psychické následky,"  informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Dievča cez Facebook skontaktovalo políciu, kde písalo o sexuálnom zneužívaní, násilí na maloletých. "Kontaktovala nás správou priamo tu na Facebooku, na čo sme ihneď zareagovali a vtedy ešte podozrivý muž už dnes čelí obvineniu zo zločinu sexuálneho násilia, zločinu sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania mravnej výchovy. Skutkov sa dopúšťal závažnejším spôsobom konania, na chránených osobách, ktorými boli deti," informovala ďalej polícia. 

Vyšetrovateľ v prípade na muža podal už aj podnet na návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. "Nie je vylúčené, že sa na základe doteraz získaných dôkazov, ktorými sa vyšetrovatelia naďalej zaoberajú, jeho obvinenie rozšíri aj o ďalšiu trestnú činnosť," dodala  policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Pozrite si reportáž o brutálnom zneužívaní nevlastného dieťaťa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy