Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Beštiálnu smrť Violy polícia stále vyšetruje. O spoluprácu sa obrátili aj na zahraničie
Zdielať na

Beštiálnu smrť Violy polícia stále vyšetruje. O spoluprácu sa obrátili aj na zahraničie

BRATISLAVA / Policajti stále objasňujú smrť Violy, ktorú našli v novembri brutálne zbitú v bratislavskom prístave. Bratislavské krajské policajné riaditeľstvo o tom vo štvrtok informovalo na sociálnej sieti. Policajti odmietli tvrdenie, že vo vyšetrovaní tápu.

Od 11. novembra bolo podľa polície vypočutých približne 60 osôb. Do prípadu pribrali znalcov kriminalistického a expertízneho ústavu polície, ale aj civilných znalcov. Policajti urobili viacero prehliadok bytových a nebytových priestorov a zaisťovacích úkonov. Tvrdia tiež, že so žiadosťami o medzinárodnú právnu pomoc a policajnú spoluprácu sa obrátili aj na zahraničie. Zatiaľ však polícia neinformovala o žiadnom obvinení páchateľa.

"To, že nezverejňujeme každý deň na sociálne siete a do médií, čo robia vyšetrovatelia, je úplne štandardný proces," uviedla bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. "Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave na prípade intenzívne pracuje v spolupráci s ďalšími policajnými útvarmi a je v záujme bratislavskej polície urobiť všetko pre to, aby bol tento skutok objasnený," dodala. Policajti podotkli, že pracujú na reálnom prípade, ktorý i z hľadiska citlivosti nie je vhodné prezentovať komerčne.

"Zverejňovanie detailov z priebehu vyšetrovania by podnietilo kritikov polície k verejným komentárom, ktoré by mohli ovplyvniť respektíve zmariť celý proces vyšetrovania," uvádza sa v stanovisku. Množstvo času strávili policajti analyzovaním zaistených kamerových záznamov, technických údajov, počítačových dát a zhromaždených informácií. Nevynechali ani previerky blízkych obete nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Pozornosť venovali aj previerkam a prehliadkam v priestoroch a objektoch nákladného prístavu, v rôznych častiach Bratislavy, ako aj podrobným previerkam jej aktivít v zamestnaní lektorky, ale aj mimo práce.

V priebehu vyšetrovania prišlo od občanov na tiesňovú linku 37 oznámení obsahujúcich rôzne informácie nielen k mŕtvej žene, ale aj k rôznym verziám spáchania uvedeného trestného činu, ako aj možným podozrivým, ktoré polícia musela preveriť. Vyšetrovanie prebieha pod dozorom prokurátora krajskej prokuratúry.

Polícia prehľadávala breh Dunaja a lokalitu, kde našli telo brutálne dobitej Violy

34-ročnú sympatickú učiteľku angličtiny našli 11. novembra, v pondelok ráno, robotníci v areáli bratislavského prístavu. Ležala vo vážnom stave pohodená na kope železnej rudy. "Ja viem, že ju chlapi našli jak je ten žeriav zadný. V zemi bol vykopaný taký jarok a tam boli naťahané troleje, a to bolo len zakryté s takým plechom. A že vraj vtom bola spadnutá. Tí, čo robili pritom poslednom žeriave, tí to rozprávali. Keď ju objavili, tak ešte dýchala, oni s ňou komunikovali ešte," vyjadril sa zamestnanec z areálu prístavu. 

Pomôcť jej už nedokázali ani privolaní záchranári, ktorým aj napriek ich snahe, v sanitke počas prevozu zomrela. Polícia o tejto hrôzostrašnej smrti mladej ženy týždeň mlčala. Prípad priznala až na tlak médií. Prvýkrát sa o smrti ženy v prístave verejnosť dozvedela 17. novembra, pričom polícia na prípad uvalila informačné embargo.

Polícia sa po 11 dňoch vyšetrovania vrátila na miesto, kde Violu našli. V blízkosti mosta Apollo údajne našli predmet, ktorý by mohol súvisieť s týmto prípadom. Jej zranenia boli podľa dobre informovaného zdroja veľmi vážne. Bola doslova ubitá na smrť. Dosiaľ neznámy páchateľ alebo páchatelia ju mali tĺcť po členkoch, mala rozsiahle devastačné poranenia análneho otvoru od neznámeho predmetu, dokonca jej zlomili stavec. Záchranári bojovali o jej život. "Záchranárom, ktorých sme vyslali na miesto, sa ju podarilo oživiť a uviedli ju do umelého spánku. Žiaľ, počas prevozu do nemocnice zomrela,"  informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Pozrite si archívne video z prehľadávania miesta, kde našli Violino telo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy