Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Uznávaný maliar a kamarát Violy, ktorú našli dobitú, prehovoril pre TV JOJ: Zlé tušenie sme mali už pred pár dňami
Zdielať na

Uznávaný maliar a kamarát Violy, ktorú našli dobitú, prehovoril pre TV JOJ: Zlé tušenie sme mali už pred pár dňami

SNINA / Oči sa jej stále smiali. Tak opisuje modelku a fotografku uznávaný maliar Andrej Smolák zo Sniny. Práve k nemu Viola chodila pred rokmi na kurzy kreslenia a pomáhal jej aj s prvým modelingovým bookom. Z toho, čo sa stalo, je otrasený a presne vie, ako by naložil s páchateľom.

Portréty kreslené uhlíkom vznikli presne pred 20 rokmi. Tak Violu zachytil akademický maliar Andrej Smolák zo Sniny. "Sme sa kamarátili, chodila ku mne na kurzy kreslenia kedysi, potom som si ju nafotil a nakreslil som ju," povedal akademický maliar Andrej Smolák. Violu poznal od jej 15 rokov. Pomáhal jej nájsť fotografku na jej prvý modelingový book. Vraví, že zlé tušenie prišlo už pár dní pred tým, ako policajti zverejnili informácie o tragédií.  "Mame nedvíhala dva dni telefón. Tak mama dala pátračku policajtom a policajti ju identifikovali v nemocnici, že je to ona," vyjadril sa Smolák. 

Violin náhly odchod ho zasiahol. Je v kontakte s jej kamarátkou a spolužiačkou. "Andrej, to celé je divné. Podľa mňa tam išlo o nejakú pomstu
pretože všade okolo sú kamery a ona mala neďaleko výstavu fotografií, nemyslím, že by počas výstavy alebo po výstave len tak vybehla na prechádzku do tmy k Dunaju. Ona podľa mňa musela poznať tú osobu."  
Zo slov, ktoré mu poslala Violina kamarátka, mrazí. 

"Nebola znásilnená, ona bola zdehonestovaná. To si dal niekto na tom záležať, ako keby z nejakej pomsty, pravdepodobne cudzinec, s ktorým sa poznala."  Andrej Smolák verí, že sa okolnosti tragédie policajtom podarí objasniť. Už teraz vie, ako by naložil s páchateľom. "Nie ho odsúdiť na 25 rokov alebo doživotie a sa oňho doživotne starať, ale kus po kúsku – nie som sadista – ale každý deň jeden palec zlomiť, rozbiť kolená a členky ako rozbili jej,"  vyjadril svoje pohoršenie a názor priateľ nebohej Smolák. 

Uznávaný maliar si želá, aby si rodné mesto Violu pripomenulo aj symbolicky. Po dohode s príbuznými chce pripraviť výstavu jej diel.  "Nájdem ešte tie zábery, ktoré som fotil pred 20 rokmi. Oči sa jej smiali stále, bola veselá, bola príjemná," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy