Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Erika odišla do školy, ale do detského domova sa už nevrátila. Polícia po nej pátrala tri mesiace
Zdielať na

Erika odišla do školy, ale do detského domova sa už nevrátila. Polícia po nej pátrala tri mesiace

HODEJOV / Polícia dnes zverejnila informáciu o nezvestnej školáčke z obce Hodejov. Erika je chovankyňou detského domova. V septembri odtiaľ ušla až tri-krát. Policajtom sa ju tri mesiace nepodarilo vypátrať. Naša reportérka ju našla za pár hodín.

Najskôr sme sa pýtali v Hodejove, odkiaľ školáčka pochádza. Stretli sme sa s jej biologickou matkou, informácia o nezvestnosti dcéry ju však neprekvapila.

"14-ročné dievča je nezvestné od 27. septembra, kedy ráno odišla do školy a už sa do detského domova nevrátila," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Do rimavskosobotského detského domova bola Erika umiestnená na základe rozhodnutia súdu. V septembri ušla už 2x, podarilo sa ju ale vypátrať. Tentokrát je nezvestná už tretí mesiac. Polícia v Rimavskej Sobote po nej vyhlásila pátranie.

Matka ju už niekoľko týždňov nevidela, no má informácie, že jej neplnoletá dcéra sa zdržiava vo Fiľakove. Policajtom sa zrejme úspešne vyhýbala.

Vybrali sme sa teda do Fiľakova a v jednej z bytoviek pri železničnej stanici sme dievča, po ktorom pátrajú policajti naozaj našli. 14-ročná Erika býva s rodinou svojho priateľa a je v poriadku.

Evidentne však nie je v poriadku to, že sa zdržiava u cudzích ľudí, keď je za ňu zodpovedný detský domov. Ďalším znepokojivým faktom je ten, že 14-ročné dievča už niekoľko týždňov nechodí do školy, čo aj sama priznala.

O tom, že sa nám s ňou podarilo stretnúť sa sme informovali aj políciu. O pár minút neskôr už pri paneláku zaparkovala hliadka.

Aj napriek tomu, že by najradšej ostala, musela Erika nastúpiť do policajného auta. Odlúčenie prebiehalo emotívne. Policajti ju odovzdajú pracovníkom detského domova.

Mladé dievča sa podarilo úspešne lokalizovať aj v inom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy