Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prezidentka Zuzana Čaputová na summite NATO v Londýne
Zdielať na

Prezidentka Zuzana Čaputová na summite NATO v Londýne

LONDÝN / Prezidentka Zuzana Čaputová sa v Londýne zúčastnila na stretnutí lídrov NATO. Aliancia rieši závažné otázky, jej lídri spomínajú rastúcu vojenskú prítomnosť a moc Činy, témou sú ale aj financovanie či nezhody medzi členskými štátmi 70-ročnej aliancie.

Stretnutie svetových lídrov pri príležitosti 70. výročia založenia NATO, ale aj 30. výročia pádu berlínskeho múru či 15. výročia veľkého rozšírenia Aliancie ani zďaleka nebola len suchou formalitou. Aktuálna situácia vo svete ale aj otázky financovania a spolupráce v rámci NATO vyústili do pomerne energického stretnutia.

Prezidentku Zuzanu Čaputovú sme oslovili pri jej príchode na miesto stretnutia v Londýne: "Idem práve na stretnutie lídrov členských krajín Severoatlantickej aliancie. Ideme si spoločnme pripomenúť 70. výročie založenia tohto združenia. Samozrejme sa budeme rozprávať aj o tom, ako čo najefektívnejšie zabezpečiť občanu a bezpečnosť našich občanov a za Slovenskú republiku budeme hovoriť o tom, ako si plníme naše záväzky."

Americkému prezidentovi Trumpovi sa nepozdávali vyjadrenia francúzskeho prezidenta Macrona o stave NATO:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy