Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vysoká cena pozemkov. Vladimír Mečiar sa ocitol na súde
Zdielať na

Vysoká cena pozemkov. Vladimír Mečiar sa ocitol na súde

TRENČÍN / Vladimír Mečiar sa ocitol na trenčianskom okresnom súde. V Dolnej Porube, kde má chalupu, pestuje ovocné stromy. Začal preto skupovať pozemky. Jedna z majiteliek však podľa neho požaduje priveľa. Nemôžu sa dohodnúť štyri roky a preto sa obrátil na súd.

Vladimír Mečiar chce v týchto miestach vysadiť ovocné stromky. Pri výkupe pozemkov však narazil na problém. "Pozemok má viac ako 52000 m2. Ponúkli mi to majitelia, lebo aj tak tam nič nerobili," uviedol Vladimír Mečiar. Pred dvanástimi rokmi sa teda pustil do vysporiadania. Plány mu však prekazila jedna zo spoluvlastníčok. "Z 540 podielov som sa dohodol s 549, je tam jedna žena ktorá vlastní 92 m2," objasnil Vladimír Mečiar. Tá od neho chce 5 eur za meter štvorcový. To sa mu zdá ale veľa. Argumentuje znaleckým posudkom, podľa ktorého je cena za meter štvorcový 41 centov.

Keďže pani nechcela ustúpiť, obrátil sa na súd. Už od samého začiatku bolo jasné, že k dohode nedôjde. "Ja sa chcem dohodnúť na tých päť eur. Myslím, že mám právo si povedať, čo chcem za to," povedala žalovaná. Strany sa teda nedohodli a sudkyňa pojednávanie odročila. Pani musí totiž dokázať, že jej podiel je naozaj hoden 460 eur. "Tým, čo som dal 15 centov, by som musel doplácať, a to je 200 000 eur," povedal Vladimír Mečiar.

"Bude sa dokazovať, čo je obvyklá cena. To bude buď znalcom, alebo posudkom realitných kancelárií," informoval právnik Róbert Pietrik. Žalobcu na súde rozčúlilo, že po pojednávaní sa žalovaná v pojednávacej miestnosti rozprávala so sudkyňou. "Samozrejme, bude to vyžadovať z mojej strany ďalšie kroky," dodal Vladimír Mečiar.

Ťahanice okolo pozemkov ale nie sú na Slovensku niečím nezvyčajným:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy