Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Poprade našli bodnutého prokurátora. Polícia pracuje s viacerými verziami
Zdielať na

V Poprade našli bodnutého prokurátora. Polícia pracuje s viacerými verziami

POPRAD / V popradskej nemocnici leží zranený prokurátor. Záchranári ho tam priviezli s bodnou ranou v bruchu. Predbežné výsledky policajného vyšetrovania zatiaľ smerujú k tomu, že si muž spôsobil zranenie pravdepodobne sám.

Podľa informácií TV JOJ našiel zraneného muža v byte, v ktorom býva, jeho kolega. Ihneď zalarmoval pomoc a na mieste zasahovali hasiči a záchranári. "Na tiesňovú linku 155 sme prijali výzvu krátko po ôsmej hodine, s tým, že pomoc potrebuje zranený muž. Záchranári, ktorých sme vyslali na miesto ho ošetrili a s bodným poranením brucha previezli do nemocnice. Počas prevozu bol pri vedomí a v stabilizovanom stave," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. "Pacient je hospitalizovaný v našej nemocnici, avšak nebudeme poskytovať informácie o jeho súčasnom zdravotnom stave, nakoľko nemáme jeho súhlas," informovala Sylvia Galajda, hovorkyňa nemocnice v Poprade. 

Podľa informácií TV JOJ je muž s bodnou ranou popradský prokurátor. Udalosť prekvapila aj jeho kolegov. TV JOJ sa jeden z nich ozval, nechcel byť nahrávaný, ale nerozumel, prečo sa to stalo. Zranený prokurátor len tento utorok absolvoval výberové konanie na funkciu okresného prokurátora a ako sa na stránke generálnej prokuratúry uvádza, konanie zvládol úspešne. "Orgány trestné v činnom konaní pracujú s verziou, ktorá cudzie zavinenie nepotvrdzuje. Žiadne ďalšie informácie v súčasnosti vzhľadom na neverejné štádium prípravného konania nebudeme poskytovať," povedala Jana Tökölyová, hovorkyňa špeciálnej prokuratúry. 

Byt, v ktorom došlo k nešťastiu strážil policajt v civile celý deň. Čo sa tam stalo vie najlepšie samotný prokurátor, ale zaujíma sa o to aj polícia. "Krajský vyšetrovateľ v prípade vykonáva všetky potrebné procesné úkony v prípade ublíženia na zdraví. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je možné k prípadu poskytnúť informácie. Tie zverejníme, hneď, ako to situácia dovolí," dodala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy