Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka bola s dcérou na liečení, keď im niekto vykradol dom. Polícia zistila, že to bol sused
Zdielať na

Matka bola s dcérou na liečení, keď im niekto vykradol dom. Polícia zistila, že to bol sused

VEĽKÝ ĎUR / Polícia vypátrala zlodeja, ktorý kradol v dome ženy v čase, keď bola s chorou dcérkou na liečení. Do domu sa vlámal 27-ročný sused. O prípade z Veľkého Ďuru sme hovorili minulý týždeň.

Vyšetrovanie polície napokon ukázalo, že rodinný dom vykradol sused. Ten totiž dobre vedel, že rodina nie je doma. Majitelia sú z toho, že v dome kradol sused v šoku.

Okradnutá žena mimo kamery povedala, že s dcérkou, ktorá ma svalovú dystrofiu išla na liečenie. Pred odchodom sa jej však pokazilo auto. Počas toho, ako jej ho opravovali sa dokonca sused, z ktorého sa vykľul zlodej ponúkol, že ju odvezie. Manžel pracuje v zahraničí a mužovi tak po jej odchode nič nebránilo kradnúť.

"Levickí kriminalisti už odhalili totožnosť podozrivej osoby," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 27-ročný muž sa na polícii ku krádeži aj priznal. Vypáčil plastové dvere,ktoré vedú na terasu. Vyzul sa, aby na podlahe nezostali stopy a izby prehľadával. Vykradnutý dom našla sestra majiteľky.

"Všimla som si, že papiere sú rozhádzané v detskej izbe, na posteli v spálni boli krabičky od zlata a vtedy som volala policajtov," uviedla sestra majiteľky domu. V najbližších hodinách bude muž aj obvinený z krádeže. Z domu ukradol napríklad zlaté šperky, peniaze ale i vzduchovku.

Podľa rodiny zlodej dokonca z domu odniesol aj detskú bižutériu, ktorá nemala žiadnu hodnotu. Sused však nepohrdol ani detskou pokladničkou, v ktorej bolo zopár drobných eur.

"Krádežou vznikla škoda za 2500 eur," vraví Čuháková. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy