Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jankovská namieta Kurilovskú ako členku Disciplinárneho senátu, podľa nej je zaujatá
Zdielať na

Jankovská namieta Kurilovskú ako členku Disciplinárneho senátu, podľa nej je zaujatá

BRATISLAVA / Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská namieta voči členke Disciplinárneho senátu, Lucie Kurilovskej. Disciplinárny senát rozhodol o dočasnom pozastavení funkcie sudkyne Monike Jankovskej. Jankovská sa proti rozhodnutiu odvolala.

"Je pravda, že Monika Jankovská sa odvolala a namieta prof. Kurilovskú. O námietke vznesenej voči prof. Kurilovskej bude rozhodovať senát, ktorý toho času ešte nie je určený, nakoľko až po zaslaní vyjadrenia namietanej prof. Kurilovskej, bude námietka pridelená konkrétnemu senátu. Monika Jankovská, podľa informácií z Kancelárie disciplinárnych senátov, je zatiaľ jedinou z dotknutej skupiny sudcov, ktorá podala odvolanie voči rozhodnutiu disciplinárnemu senátu," uviedla hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady Veronika Müller.  

 Jankovská okrem iného namieta tiež zaujatosť členky senátu Lucie Kurilovskej. Dátum konania odvolacieho senátu nie je nateraz známy.

Jankovská je zatiaľ jedinou sudkyňou, ktorá sa voči rozhodnutiu disciplinárky odvolala. Podnet dal na Jankovskú minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd), ktorý pre ňu žiadal najprísnejší trest, odchod zo súdnictva. Podľa Gála totiž Jankovská klamala, keď tvrdila, že nebola vo vile advokáta Radomíra Bžána v Chorvátsku. Informáciu o tom, že bývalá štátna tajomníčka v Chorvátsku bola, potvrdil samotný Bžán.

Jankovská patrí zároveň medzi sudkyne, u ktorých v auguste tohto roka zasahovala polícia, pričom si údajne vymenila tisíce správ cez aplikáciu Threema s Marianom K., ktorý v súčasnosti čelí obžalobe pre objednávku vraždy novinára Jána Kuciaka. Prípad preveruje v súčasnosti polícia, ktorá zriadila špecializovaný vyšetrovací tím s názvom Hmla.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy