Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 10. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 10. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / Kedy sa dostane niektorý z našich futbalových teamov do finále najprestížnejšej klubovej súťaže. Aj takúto otázku riešil jeden z našich denníkov desiateho novembra 1989, teda presne pred tridsiatimi rokmi. Obyvatelia východného Nemecka už v tento deň pred tridsiatimi rokmi v desaťtisícoch prúdili do Západného Berlína. Umožnilo im to rozhodnutie východonemeckých straníckych špičiek otvoriť hranice, ktoré mnohých šokovalo.

Porada tajomníkov ústredných výborov bratských strán štátov Rady vzájomnej hospodárskej pomoci je hlavnou témou orgánu ústredného výboru komunistickej strany Slovenska Pravda. Tajomníkov v Prahe prijal aj generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Československa Miloš Jakeš. Súdružský rozhovor bol venovaný najmä priebehu a výsledkom porady, ktorá bola zameraná na riešenie aktuálnych problémov spolupráce a činnosti RVHP.

Orgán ministerstva poľnohospodárstva a výživy Slovenskej socialistickej republiky a Slovenského výboru zväzu družstevných roľníkov Roľnícke noviny sa venuje rokovaniu slovenského výboru zväzu družstevných roľníkov, ktoré sa začalo v Jure pri Bratislave. Zúčastňuje sa ho aj vedúci oddelenia Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska Rudolf Vančo. Orgán Slovenského ústredného výboru Československého zväzu telesnej výchovy Šport si všíma, že druhé kolo Pohára Európskych majstrov a Pohára UEFA urobilo opäť bodku za účinkovaním československých futbalových celkov v Európe. Poznamenáva, že žiadnemu z nich sa ešte nepodarilo dostať sa do finále Pohára Európskych majstrov a kladie otázku, ako dlho na to budeme musieť čakať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy