Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
O čom písala komunistická Pravda 1. novembra 1989
Zdielať na

O čom písala komunistická Pravda 1. novembra 1989

BRATISLAVA / November 1989 sa stal významným medzníkom našej histórie. Pri príležitosti blížiaceho sa tridsiateho výročia Nežnej revolúcie máme pre vás prehľad vtedajšej tlače. Dozviete sa, čo hýbalo svetom. No a keďže je dnes prvého novembra, prelistujeme spoločne noviny z prvého novembra 1989. Chýbať nebudú ani informácie zo športu.

Orgán ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska Pravda informuje svojich čitateľov o tom, že na šestnástej schôdzi Slovenskej národnej rady bol za účasti kandidáta Predsedníctva Ústredného výboru Komunistickej strany Československa a predsedu vlády Slovenskej socialistickej republiky Pavla Hrivnáka prerokovaný návrh na vydanie ústavného zákona o spôsobe prijatia novej Ústavy Československej socialistickej republiky.

Hlavnou správou zo zahraničia je oznámenie o stretnutí vrcholných predstaviteľov Sovietskeho zväzu a Spojených štátov Michaila Gorbačova a Georgea Busha, naplánované na druhého až tretieho decembra 1989. K stretnutiu má podľa dohody dôjsť na palube lodí oboch krajín v Stredomorí. Hlavným účelom schôdzky bude výmena názorov a nie dosiahnutie akýchkoľvek dohôd. V prípravnom zápase hokejistov Československa a Sovietskeho zväzu v Gottwaldove porazili zverenci trénera Pavla Wohla sovietskych športovcov 3:1. Prvý gól strelilo talentované mladé krídlo Dukly Trenčín Zdeno Cíger.

Ako si spomínate na dobu pred novembrom 1989 a počas neho?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy