Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vladimír Sklenka, ktorý údajne komunikoval s Kočnerom: To, čo sa uvádza nie je pravda
Zdielať na

Vladimír Sklenka, ktorý údajne komunikoval s Kočnerom: To, čo sa uvádza nie je pravda

BRATISLAVA / Televízii JOj sa podarilo skontaktovať so sudcom Vladimírom Sklenkom, ktorý podľa medializovaných informácií komunikoval s Marianom Kočnerom cez aplikáciu Threema. Sklenka prípadnú komunikáciu komentovať nechcel. Rovnako uviedol, že informácie o odobratom mobilnom telefóne nie sú pravdivé.

"Vyjadril som sa Súdnej rade aj Sudcovskej rade, to čo sa uvádza nie je pravda. Ja som to už uviedol. To, čo je dnes, nemám ešte oficiálne (pozastavenia výkonu funkcie sudcu, pozn. red) a ostatné sa vyjadrím orgánom činným v trestnom konaní," uviedol Vladimír Sklenka otázku TV JOJ, či komunikoval s Marianom Kočnerom. 

"Neuvádza sa pravda, že 22. augusta mi bol zobratý mobilný telefón. Ja som vtedy vôbec nebol vôbec na Slovensku. Súdnej rade som sa vyjadril písomne. Tiež sa nehovorila pravda, že som odignoroval a nedvíhal telefón. Vie to aj vedenie aj predsedníčka sudcovskej rady," uviedol Sklenka

Vladimír Sklenka má podľa dostupných informácií patriť k tým, ktorým Národná kriminálna agentúra v augusta zobrala mobilné telefóny. On to ale odmieta a tvrdí, že ho odovzdal dobrovoľne sám. 

"Vôbec som neodovzdal v auguste mobily... To, čo sa stalo vo vzťahu k mojej osobe, som sa vyjadril Súdnej rade písomne. Ja som im to aj doručil, pani riaditeľka kancelárie mi slušne odpísala, že to majú doručené a odovzdané. Pýtal som sa, či všetkým členom komisie a odpísala mi áno," dodal Sklenka. 

 O tom, že Národná kriminálna agentúra, pobočka Nitra vykonala prehliadku budove Okresného súdu Bratislava I a v kancelárii číslo 504 sa Sklenka podľa vlastných slov dozvedel neskôr, nie v auguste. "To som sa dozvedel až na začiatku septembra," uviedol Sklenka. 

"V utorok som pojednával, klasicky som bol v práci. V pondelok som nebol v práci, to som mal prácu na doma. To mám normálne schválené, že pondelok a piatok mám prácu na doma. Keď oni niečo zvolávali, tak ja som si dovolenku vypisoval skôr," dodal Sklenka. 

"Ja sa k tomu teraz nebudem vyjadrovať, najskôr sa vyjadrím orgánom činným v trestnom konaní ," uviedol Vladimír Sklenka. Sklenka tvrdí, že Sudcovskej rade uviedol, že nie je pravda, že sa nezatajuje.

​Súdna rada v piatok popoludní zastavila Vladimírovi Sklenkovi výkon funkcie sudcu. Návrh na disciplinárne konanie podala predsedníčka Súdnej rady Lenka Praženková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy