Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Spor neurochirurgov stále pokračuje. Odvolaný Šteňo odmieta začatie vojny
Zdielať na

Spor neurochirurgov stále pokračuje. Odvolaný Šteňo odmieta začatie vojny

BRATISLAVA / Spor neurochirurgov, ktorý sa odkryl medializáciou prípadu 15-ročného chlapca s nádorom v mozgu, stále pokračuje. V utorok Národný ústav detských chorôb hovoril o vojne proti ich detskému neurocentru. O deň neskôr reagoval profesor Juraj Šteňo na odvolanie.

V stredu reagoval profesor Juraj Šteňo, aj jeho syn, ktorého odvolali z postu prednostu neurochirurgickej kliniky na Kramároch. "Ja som dostal výpoveď bez udania dôvodu. Zrejme som niekomu svojou aktivitou stúpil na otlak," povedal Andrej Šteňo.  Brífing meškal, lebo vedenie Univerzitnej nemocnice zvolalo presne v čase avizovanej tlačovej konferencie poradu s personálom, čo nebola podľa profesora Šteňa náhoda.

Rezolútne poprel, že by inicioval vojnu a tvrdí, že bol do prípadu vtiahnutý, a musel reagovať. "Ja som nebol jednou zo strán sporu. Ja som bol len lekár, ktorý bol do toho vtiahnutý rodičmi. Ja som bol prinútený verejne to riešiť, lebo som chcel pomôcť utrápenej matke a chlapcovi. Alebo som mal držať hubu? Toto je kočnerovina v zdravotníctve," povedal Juraj Šteňo. Povedal aj, že ministerka Kalavská vraj jeho rady ako hlavného odborníka pre neurochirurgiu ignorovala. Pokiaľ ide o medializovaný prípad, odmietol neetické správanie, zdôvodnil postup a urobil by tak znova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy