Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V prípade lustrácie Jána Kuciaka polícia ďalšie obvinenia nevzniesla. Dvaja z troch vypočúvaných sú stále v radoch polície
Zdielať na

V prípade lustrácie Jána Kuciaka polícia ďalšie obvinenia nevzniesla. Dvaja z troch vypočúvaných sú stále v radoch polície

BRATISLAVA / V kauze lustrácie zavraždeného novinára Jána Kuciaka policajnými funkcionármi ďalšie obvinenia stále nepadli. Obvinený je zatiaľ len Pavol Vorobjov, bývalý riaditeľ spravodajskej jednotky NAKA.

Okrem neho polícia nedávno zadržala a vypočúvala aj niekdajšieho zástupcu riaditeľa NAKA Milana Mihálika a Michala Zubčáka z odboru podpory riadenia. Zubčák je ako jediný od októbra už v civile. Ostatní dvaja pôsobia v radoch polície v Nitre. Polícia aj prokuratúra o detailoch tohto trestného stíhania stále mlčia. "Vyšetrovanie v tomto prípade pokračuje a vyšetrovatelia vykonávajú všetky potrebné procesné úkony. Obvineniu čelí doteraz jedna osoba," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friese. 

"Nadriadení policajta v tejto súvislosti začali personálne konanie," povedala policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková.

Pozrite si archívnu reportáž o obvinení Pavla Vorobjova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy