Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajní vyjednávači zasahovali na ulici plnej rodinných domov. Mladík nožom ohrozoval seba aj ostatných
Zdielať na

Policajní vyjednávači zasahovali na ulici plnej rodinných domov. Mladík nožom ohrozoval seba aj ostatných

BRUSNO / Agresívny, 28-ročný muž ohrozoval seba i svoje okolie nožom. Po tom, čo sa zabarikádoval v dome, museli uzavrieť celú ulici v Brusne. Na miesto dorazili dve záchranárske vozidlá a policajní vyjednávači tam zasahovali dve hodiny.

Dramatické chvíle prežili vo štvrtok večer obyvatelia Brusna. Ulicu, kde stoja rodinné domy obsadili policajti aj záchranári. Zasahovať musel aj tím policajných vyjednávačov. Záchranné zložky zavolali príbuzní mladého 28-ročného muža. Ten sa správal agresívne a nožom ohrozoval nielen seba, ale aj svoje okolie.

Úlohou tímu profesionálnych vyjednávačov bolo muža upokojiť a presvedčiť ho, aby odhodil nôž a nikomu neublížil. Mladík následne vyšiel na dvor, no v tme nebolo jeho postavu vidieť. Vyjednávači sa s ním rozprávali iba cez plot a postupne sa im ho podarilo presvedčiť, aby začal spolupracovať. 

"Každý prípad je špecifický a vyžaduje si individuálny prístup k človeku, musí byť sústredený a pripravený na zmenu situácie," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Mladík následne skončil v rukách záchranárov, ktorí ho previezli do nemocnice. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali posádku záchranárov k psychiatrickému pacientovi, ku ktorému si posádka musela vyžiadať pomoc ďalších kolegov," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy