Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spôsobil nehodu, pri ktorej zomreli manželia. V prípade 29-ročného Vladimíra nastal posun
Zdielať na

Spôsobil nehodu, pri ktorej zomreli manželia. V prípade 29-ročného Vladimíra nastal posun

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V júni spôsobil nehodu, pri ktorej zahynuli manželia idúci na motorke. Následne sa skrýval, s vyšetrovateľom odmietal spolupracovať a dokonca mal napriek zadržanému vodičskému preukazu stále šoférovať. V prípade 29-ročného Vladimíra z Liptovského Mikuláša však nastal nečakaný posun.

Bola nedeľa popoludní. Dvojica sa na motorke vracala domov z výletu. Neďaleko obce Ľubeľa im cestu nečakane skrížila biela Oktávia. 51-ročný Andrej a jeho o rok mladšia manželka na mieste zahynuli. Vladimír, ktorý nehodu podľa polície zavinil, odmietal s vyšetrovateľom spolupracovať, dokonca mal napriek zadržanému vodičskému preukazu stále šoférovať.

"29-ročného muža vyšetrovateľ obvinil z trestného činu usmrtenia a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová. Necelé 4 mesiace po nehode sa sám prihlásil na polícii. Výsluch však museli policajti predčasne ukončiť, pre jeho údajné zdravotné problémy.

"Muž sa sťažoval na bolesti brucha, po ošetrení bol prevezený do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," informovala hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. Výsluch však neskomplikovali len zdravotné ťažkosti.

"Pri zadržaní sme u muža zaistili kryštalickú látku, ktorá bola zaslaná na kriminalistickú expertízu," pokračuje Balogová. Pod neustálym policajným dohľadom strávil na pozorovaní v nemocnici jednu noc a po ďalších dvoch v cele policajného zaistenia sa postavil pred sudcu.

"Obvinený bol vzatý do väzby, nakoľko existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu, alebo trestu a taktiež z dôvodu, že bude pokračovať v trestnej činnosti," informoval hovorca krajského súdu Jozef Michňa. Muž voči uzneseniu súdu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Žiline.

Pozrite si archívnu reportáž o nehode: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy