Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pani Amálku neodradil jej vek a splnila si sen. Storočnicu oslávila v oblakoch
Zdielať na

Pani Amálku neodradil jej vek a splnila si sen. Storočnicu oslávila v oblakoch

SLÁDKOVIČOVO / Vek ju nezastavil ani pri čísle 100. Pre niekoho je to veľa, no pre pani Amálku je to dobrý dôvod skúšať nové veci a vychutnať si trochu adrenalínu. A keď už, tak aj so štýlom. Pekne oblečená s nalakovanými nechtami, a s rúžom na perách si splnila svoj sen.

Pani Amálka má dve deti, štyri vnúčatá, 3 pravnúčatá a vo veku 100 rokov stále guráž zbierať zážitky. "Sľubujem ti, že ako som ťa stratil na motorke, tak dnes to nezopakujeme," smeje sa jej vnuk Dick Kveťnanský. 

Pani Amálka je za každých okolností stále za dámu, opätky však tentoraz museli ostať doma."K svojej výbave, na ktorú sa dnes chystám potrebujem okuliare aj rúž," vraví odvážna dôchodkyňa.

Úlohy si tentoraz vymenili a pod svoje ochranné krídla si ju zobral jej vnuk. Aj keď bol pred štartom mierny rešpekt. "Mám aj obavy," priznala Amália. Tie sa vo vzduchu už vyparil.

Pani Amálka úspešne letí životom 100 rokov aj vďaka pravidelnému cvičeniu. "Cvičím každé ráno hodinu," dodala s tým, že prezradila aj svoju tajnú medicínu,"Ako oči otvorím, do skrinky, do baru a dám si štamperlík." Bývalá učiteľka vďaka blízkym, ktorí ju majú radi a plnia jej sny hodnotí svoj storočný život na jednotku.

Pozrite si archívnu reportáž o dlhovekosti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy