Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Herci v SND počas predstavenia prestali hrať. Chovanie skupiny divákov vás zarazí
Zdielať na

Herci v SND počas predstavenia prestali hrať. Chovanie skupiny divákov vás zarazí

BRATISLAVA / Herci v Slovenskom národnom divadle zrušili predstavenie pre nedisciplinovaných divákov. V histórii SND si takúto situáciu nepamätajú. Podľa slov jednej z herečiek hlučná skupina ani po opakovaných výzvach nechcela opustiť sálu.

Predstavenie Morena, sa konalo v piatok večer v Modrom salóne novej budovy SND. Približne 20 minút po jeho začiatku prišla do sály skupina hlučných divákov.  "Oni sa neskôr usadili, ale vyrušovanie neustávalo a stále mali potrebu niečo komentovať a odpovedať hercom," opísal situáciu jeden z divákov. Vyrušovali nielen divákov, ale aj hercov na javisku.

Herečka Dominika Kavaschová o tom napísala na sociálnej sieti status. "Asi po pol hodine, keď sa to už nedalo vydržať, sme sa postavili my herci a slušne ich aj spoločne s divákmi poprosili, aby opustili predstavenie. V sále sa zaplo svetlo, ale oni začali hulákať, že neodídu." 

"Diváci boli nešťastní a my herci smutní, ale nedalo sa, žiaľ, pokračovať a celá ilúzia, naša snaha a robota bola na nič," napísala ďalej na Facebooku  herečka. Ani dlhoroční členovia SND si na niečo podobné nespomínajú.

"Raz som bol svedkom toho, že bol niekto podgurážený a bolo ho treba vyviesť von. Prišiel požiarnik, pomohli ľudia a dotyčný išiel preč. Ja neviem, či má byť v divadle v pohotovosti 20 policajtov," vyjadril sa herec Martin Huba. Vedenie SND ponúklo divákom náhradný termín prestavenia. "Nás to upozorňuje aj na to, že pravdepodobne budeme musieť prijať aj nejaké opatrenia, aby sa podobné incidenty nestávali," vyjadril sa riaditeľ činohry Peter Kováč. 

Umelci roky pracujú a trénujú, aby v danú hodinu podali top výkon. Nevhodné oblečenie alebo vyzváňajúce telefóny počuť aj počas koncertov vážnej hudby. Proti takému chovaniu ostro zakročila len pred pár dňami nemecká huslistka. "Sophie Mutter hrala  Beethovenov husľový koncert a počas toho ako hrala, si nejaká mladá návštevníčka vytiahla mobil a začala ju filmovať. Na to táto huslistka prestala hrať a povedala, "buď ja opustím sálu alebo vy odložíte svoje snímacie zariadenie"," poznamenala Natália Dadíková, hudobná publicistka, speváčka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy