Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenský MIG sa zrútil neďaleko rodiska ministra obrany
Zdielať na

Slovenský MIG sa zrútil neďaleko rodiska ministra obrany

NOVÉ SADY / Les Dubina, do ktorého sa zrútila stíhačka, sa pre domácich, ale aj ľudí z okolia stal atrakciou. Stalo sa to v Nových Sadoch minulý týždeň v sobotu. Po stopách stíhacieho lietadla sa vydal aj náš štáb. Lokalita, v ktorej sa zrútilo, je zhodou okolností v blízkosti rodiska ministra obrany. Zaujímavé ale je tiež to, že pilot, sa katapultoval niekde inde - v okolí záhadného pohoria Tribeč.

Les Dubina , do ktorého sa zrútila stíhačka, policajti spolu s vojakmi strážili vo dnes v noci. Dnes sa už dá do neho bez problémov dostať.

K miestu dopadu stíhačky sme sa vybrali od hlavnej cesty cez pole čo je zhruba 600 metrov. Potom sa už stačí vydať krátkou trasou k lesu. Stretli sme tam aj zopár turistov.

Prvé stopy však stíhacie lietadlo zanechalo na okraji Dubiny. Vyzerá, to tak, že na tomto mieste narazila prvýkrát. Zvuk preletu stíhačky a pád zaznamenala aj priemyselná kamera.

O dopade stíhačky pár metrov od poľa svedčia aj obhorené stromy.

Vojenské stíhacie lietadlo sa zrútilo minulú sobotu večer. Prvotné informácie, ktoré zverejnila polícia hovorili o nedostatku paliva pravdepodobne v dôsledku poruchy. Príčina je stále v štádiu vyšetrovania.

Pilot sa katapultoval v blízkosti obec Pohorany. V stíhačke bola aj ostrá munícia, ktorú hľadali v lese. Niektoré náboje zo stíhacieho lietadla odpálili pyrotechnici. Kusy vraku odvážali z miesta postupne na nákladných autách. Skončili v leteckej základni v Sliači.



Na Slovensku je to prvý prípad pádu plne vyzbrojenej stíhačky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy