Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Päťročné dieťa spadlo z balkóna. Neudržali ho prehnité dosky zábradlia
Zdielať na

Päťročné dieťa spadlo z balkóna. Neudržali ho prehnité dosky zábradlia

DUNAJSKÁ STREDA / V okrese Dunajská Streda sa dnes stalo nešťastie. Zvedavé deti sa ráno rovno z postieľok vybrali preskúmať balkón. Jedno z nich po tom ako povolili dosky zábradlia, spadlo na zem z trojmetrovej výšky. Polícia preveruje okolnosti za akých došlo k pádu dieťaťa, ktoré utrpelo mnohonásobné poranenia.

Stačila chvíľka nepozornosti a zvedavé 5-ročné dievčatko, ktoré vyšlo na balkón, spadlo na betón z trojmetrovej výšky. "Akurát som zbierala orechy, ešte hovorím, deti sú vonku na balkóne, ešte som kričala, že pani susedka, poviem jej, že deti sú vonku," opisuje situáciu susedka. 


To sa už ale z dvora rozliehal plač. Dievčatko, ktoré sa zrejme oprelo o zábradlie, alebo chcelo po ňom vystúpiť vyššie ako po preliezke, spadlo na betón pod balkónom. "Ja som tam rýchlo dobehla, som videla, že trošku krváca z nosa a tuto mala trošku takú modrinu, trošku plakala," vraví ďalej suseda. 

"Záchranári dieťa na mieste ošetrili a previezli do bratislavskej nemocnice, vzhľadom k tomu, že ide o maloletú osobu viac informácií k priebehu zdravotníckeho zásahu nemôžem poskytnúť," uviedla hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

"Že vraj je už v poriadku, má zlomenú ručičku, nechajú ju v nemocnici na pozorovanie," dodala suseda. Deti mali mamu čakať v postieľkach, kým naloží bielizeň do pračky, ktorú majú v pivnici. Ale ich zvedavosť bola zrejme väčšia. S dievčatkom bol totiž na balkóne aj trojročný chlapec. "Policajti z Dunajskej Stredy vyšetrujú okolnosti nešťastnej udalosti ako ublíženie na zdraví z nedbanlivosti, zároveň zisťujú informácie a všetky okolnosti, za ktorých došlo k pádu dieťaťa," dodala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Rodičia s deťmi sa do prenajatého domu neďaleko Dunajskej Stredy prisťahovali len pred pol rokom. "Sú starostliví ináč, vždy sedeli a pozerali ako sa deti hrajú, poriadni ľudia, nemôžem na nich také povedať," uviedla susedka. Chatrné laty na zábradlí ich vraj znepokojovali už od začiatku. "Že oni to už chceli opraviť, ale že vraj majiteľ nedovolil, či povedal, že majú nejakého známeho, ktorý to urobí," povedala ešte suseda. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy