Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Magistrát Bratislavy vs. taxikári: Sťažujú sa, že prišli o parkovacie miesta. Využívajú tak miesta ŤZP
Zdielať na

Magistrát Bratislavy vs. taxikári: Sťažujú sa, že prišli o parkovacie miesta. Využívajú tak miesta ŤZP

BRATISLAVA / V centre Bratislavy vznikol spor medzi magistrátom a vodičmi taxislužby. Tí totiž prišli o parkovacie miesta pre plánovanú prestavbu Námestia SNP. Taxikári sa odmietajú prispôsobiť a zaberajú miesta určené pre nemocnicu a zdravotne postihnutých.

Chaotickú situáciu v parkovaní v hornej časti Námestia SNP taxikári naplno využívali. Pravidelne stáli aj mimo vyhradených miest, ktoré im magistrát nedávno zrušil. "My sme sa rozhodli dať tieto miesta ľudom, ktorí navštevujú Nemocnicu Milosrdných bratov prípadne zdravotne ťažko postihnutým," vyjadril sa hovorca magistrátu Peter Bubla. 

Vedenie mesta najprv farebne vyznačilo štyri boxy pre nemocnicu a invalidov. Taxikári to však nerešpektovali, čoho dôkazom sú aj fotografie.



K vyhroteniu situácie došlo potom, čo na sa na chodníku objavilo nové dopravné značenie a to v čase, keď tam stáli aj vodiči taxislužby. "Do dvoch dní bola táto značka spadnutá, bola na zemi. Požiadali sme dodávateľa, aby bola opätovne napevno osadená na tomto mieste," poznamenal Bubla. 

Arogantné správanie taxikárov nezostalo bez odozvy vedenia mesta. "Požiadali sme mestskú políciu, aby miesta 
pravidelne kontrolovala,"  pokračoval Bubla. 
Napriek tomu, že mestská polícia si nedisciplinovaných taxikárov začala viac všímať, k porušovaniu stále dochádza. "Žiaľ veľa vecí a odvíja od aktuálnych personálnych stavov. Preto, ak a občania stanú svedkami takéhoto protiprávneho konania taxikárov je potrebné, aby nás kontaktovali," podotkla hovorkyňa MsP Tatiana Kurucová.

Možno by bolo na mieste pristúpiť k razantnejším opatreniam, aby vyznačené miesta skutočne slúžili tým najzraniteľnejším.

V blízkosti Bratislavy by mali vzniknúť aj záchytné parkoviská. Viac TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy