Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prokuratúra opäť zamietla sťažnosť Kočnera voči obvineniu v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej
Zdielať na

Prokuratúra opäť zamietla sťažnosť Kočnera voči obvineniu v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

BRATISLAVA / Úrad špeciálnej prokuratúry opätovne zamietol sťažnosť Mariana Kočnera voči obvineniu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Potvrdil to advokát obvineného Marek Para s tým, že proti rozhodnutiu podá mimoriadny opravný prostriedok na Generálnu prokuratúru.

"Toto rozhodnutie vnímam ako dôsledok vytvorenej situácie, keď obvinenie sa má rovnať odsúdeniu a obžaloba bez Mariana Kočner nie je politicky atraktívna a to bez ohľadu na objektívny stav dôkazov a jeho nevinu," uviedol Para s tým, že z postupu orgánov činných v trestnom konaní v tomto prípade vyplývajú rozsiahle porušenia práva na obhajobu.

Úrad špeciálnej prokuratúry ešte v apríli zamietol sťažnosť podnikateľa Mariana K. voči obvineniu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka ako nedôvodnú. Obhajca Marek Para následne začiatkom mája podal voči rozhodnutiu mimoriadny opravný prostriedok na Generálnu prokuratúru SR. Obvinenie podľa advokáta vychádza z veľmi vágnych pojmov. "Mohol, možno, to sú tak vágne pojmy, potrebujeme ich spresnenie," povedal vtedy. Generálna prokuratúra následne poverila špeciálnu prokuratúru, aby vo veci rozhodla znovu.

Policajný vyšetrovateľ ešte 8. marca vzniesol obvinenie voči Marianovi K. z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Obvinený je momentálne vo väzbe v prípade miliónových zmeniek, ktorý sa už prejednáva pred súdom. V prípade vraždy novinára a jeho partnerky čelia obvineniu aj Tomáš Szabo, Miroslav Marček a Alena Zsuzsová. Pôvodne obvinený Zoltán Andruskó bol vyčlenený na samostatné konanie a v prípade vystupuje ako svedok.

Kočner tento týždeň vypovedal aj v kauze falšovania zmeniek:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy