Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Majstrom sveta popri zamestnaní. Miroslav stíha okrem rodiny a práce aj víťaziť
Zdielať na

Majstrom sveta popri zamestnaní. Miroslav stíha okrem rodiny a práce aj víťaziť

NOVÉ ZÁMKY / Slovensko má majstra sveta v jednom z najmladších olympijských športov. Triatlonista Miroslav Ozorák z Nových Zámkov okrem majstrovského titulu získal aj bronz. A to všetko popri aktívnom rodinnom živote a normálnej 8 a pol hodinovej práci.

"Toto je dres, ktorý som v podstate pokrstil v Lausanne, toto zlatá medaila zo šprint triatlonu v kategórii 45-49," pýši sa majster sveta Miroslav Ozorák. Ako prvý Slovák získal pred pár dňami titul majstra sveta v triatlone – špičkovú formu natrénoval popri rodine a zamestnaní. "Prvé kolo som bol úplne sám na trati vpredu, čiže všetci videli, že Slovák je vpredu, a v podstate prvý som prišiel do cieľa," hovorí. 

Strieborný dorazil za ním až o 14 sekúnd. Na druhý deň vyhral aj bronz na olympijskej vzdialenosti. "Ráno od 7-8 ideme na plaváreň, potom nastupuje práca, mám tú výhodu, že mám povolenú prácu z domu," povedal Miroslav. 

Miro je IT-čkar, materská firma je v Nitre. Keď nemá home office, 30 kilometrov z Nových Zámkov dáva do práce na bicykli. V zime sa predbieha s vlakom. "2-3 x do týždňa som absolvoval beh do 4 zastávky vlaku, tam som nastúpil, dal som si teplé na seba a prišiel som domov," opisuje svoje tréningy. 

Pri skĺbení športu, rodiny a práce vraj preváži vždy, čo je najakútnejšie, ale pri odstrihnutí času je to paradoxne vždy zo športu. Syn aj dcéra sú vysokoškoláci. Mirka s mamou, zdravotnou sestrou, súčasne robia rozhodkyne v triatlone. To ale znamená, že na Slovensku otcovi a manželovi fandiť nemôžu. "V duchu môžem, potichúčky, je to úžasný človek, super športovec, výborný ocino," priznala s úsmevom jeho dcéra Mirka. 

"Mňa prvýkrát zobral na moje narodeniny na preteky, mnohokrát práveže ja ho vyženiem, aby si išiel zatrénovať, lebo keď je veľmi unavený z roboty a potom príde úplne iný človek z cyklistiky alebo z behu," pridala sa mnaželka Anikó. "Na pivko nechodím, naše dovolenky sú v podstate výjazdy na preteky," vraví s úsmevom Miroslav. 

Čerstvý Majster sveta okrem toho pečie výborné krémeše a začal sa zaúčať do baristiky - tajov prípravy kávy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy