Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vyšetrovanie havárie v Chorvátsku zdržuje byrokracia
Zdielať na

Vyšetrovanie havárie v Chorvátsku zdržuje byrokracia

Zdroj: internet

Trvalo týždeň, kým sa zoznam ľudí, ktorí pri havárii zomreli, dostal do Chorvátska

Chorváti museli čakať na výsledky identifikácie celý týždeň. Známy je fakt, že tri obete mali srdcové problémy. Až menný zoznam, zhotovený v Košiciach potvrdí, či bol medzi nimi aj vodič, ktorý tiež nehodu neprežil.

Chorvátski patológovia majú výsledky pitiev obetí havárie hotové. Až dodnes ich poznali len ako čísla. Keď priviezli po rekordne rýchlych pitvách telá takmer okamžite na Slovensko, na rade bol úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou s náročnou, ale rýchlo vykonanou úlohou.

Už minulý piatok urobili repitvy na Košickom ústave pitevnom a následnú identifikáciu. Čísla mŕtvol tak dostali konkrétne mená. Ale iba na Slovensku, pretože Chorváti stále nič nevedeli.

Chorváti zoznam stále nedostali. "Na základe dožiadania z Chorvátskej strany bude dokumentácia zaslaná. Doposiaľ takéto dožiadanie nebolo doručené,“ znela  odpoveď KR PZ v Košiciach.

Policajný pridelenec v Chorvátsku, Radovan Kyselica však potvrdil, že dnes poobede vyšetrovateľom v Gospiči podklady odovzdal. Ešte v utorok totiž sedel s Chorvátskym vyšetrovateľom a zapisoval si zoznam vecí, ktoré potrebujú. Policajt ho o zoznam mŕtvych nežiadal. „Ale každopádne aj bez toho, aby mi niečo hovoril, ja som vlastne požiadal Slovenskú stranu a akonáhle som to dostal, tak som mu to odoslal,“ povedal Kyselica.

Trvalo to týždeň, kým sa zoznam ľudí, ktorí pri havárii zomreli, dostal do Chorvátska. Gospičskí vyšetrovatelia na najdôležitejšiu otázku - prečo - odpovedia na budúci piatok.

Zdielať na

Najčítanejšie správy