Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózny prípad v Prievidzi. Policajti zachraňovali bezdomovca, ktorý uviazol v kontajneri
Zdielať na

Kuriózny prípad v Prievidzi. Policajti zachraňovali bezdomovca, ktorý uviazol v kontajneri

PRIEVIDZA / Prievidzskí mestskí policajti majú za sebou kurióznu záchrannú akciu. Operátor tiesňovej linky ich poslal ratovať bezdomovca, ktorý uviazol v kontajneri. A nie hocijakom. Dnu síce vošiel, ale von sa dostať nevedel. Vo vnútri strávil 24 hodín. Hladný a smädný potom zavolal na linku 112.

"Pršalo a ja som vošiel dnu, ale nevedel som sa dostať von. Ja som 50-krát skúšal vyjsť," opisuje celú udalosť zachránený bezdomovec. Dnu skočil ľahko. Von sa ale dostať cez malý otvor nevedel. "Som si všetko vyhádzal von a jednou rukou som sa snažil dostať, ale nešlo to," pokračuje. 

Zúfalý bezdomovec zavolal na linku 112. Operátor tam poslal mestských policajtov. "Hliadka prišla na miesto a zistila, že nejde o klasický kontajner, ale o nádobu, z ktorej je problém sa dostať," uviedol mestský policajt Vít Zajac. 

"Sme išli okolo kontajnera, kričali sme, je tam niekto? O chvíľu sa ozvalo, ja som tu, príďte ma prosím vytiahnuť. Išli sme hore a z tohto otvoru sme ho vytiahli von za ruky. Sme sa ho pýtali, čo tu robíš? Že sa pred dažďom schoval do kontajnera," vysvetľuje mestský policajt a záchranca Igor Kohút. "Je to na odľahlom mieste, kde nie je veľká frekvencia ľudí a keby naozaj hliadka neprišla a nevytiahla ho, tak je veľká pravdepodobnosť, že by to nemuselo pre neho skončiť dobre," vraví Zajac. "Asi by som tu zomrel," priznal bezdomovec. 

Záchranná akcia sa podarila a bezdomovec sa teší, že ho z kontajnera vyslobodili. Ľudia žijúci na ulici ich o pomoc žiadajú často.

Pozrite si archívnu reportáž o živote na ulici: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy