Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Samosprávy sa búria proti novele. Na protest sa pred parlamentom zhromaždili desiatky starostov
Zdielať na

Samosprávy sa búria proti novele. Na protest sa pred parlamentom zhromaždili desiatky starostov

BRATISLAVA / Návrh zvýšenia nezdaniteľnej časti základu dane z dielne strany Most-Híd sa samosprávam nepáči. Pred parlamentom dnes voči nemu protestovalo viac ako 40 starostov miest a obcí Banskobystrického kraja. List s výzvou, aby za novelu zákona nehlasovali, zaslalo poslancom Národnej rady SR Združenie miest a obcí Slovenska.

Zástupcovia samospráv tvrdia, že prijatie novely by ohrozilo ich finančnú stabilitu."Združenie miest a obcí Slovenska sa obrátilo na poslancov s požiadavkou, aby nepodporili spomínanú legislatívu. Podľa nášho názoru takéto zásahy nepomáhajú ekonomickej stabilite miest a obcí," myslí si hovorca združenia Michal Kaliňák. 

"Návrh zákona, ktorý pripraví samosprávy len v ďalšom roku o 149 miliónov eur a v každom ďalšom roku o takúto istú sumu, nedáva zmysel," vyhlásil Ondrej Lunter, podpredseda Banskobystrického kraja. 

Ako vyplýva zo stanoviska strany Most-Híd, tá tieto informácie považuje za nepravdivé a skreslené. "Je nám ľúto, že sa pán Lunter vydal po ceste, na ktorej používa nepravdivé a skreslené údaje. Most-Híd má jediný cieľ, aby pracujúci ľudia platili nižšie dane tak, aby neboli ukrátené ani mestá, ani obce," uvádza sa v stanovisku Most-Híd. 

Pellegriniho vláda sa bude odvolávať aj napriek odstúpeniu Jankovskej. Opozícia v tom však nie je za jedno: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy